Zvezda dobila novčanu infuziju pred večiti derbi

Stigle pare

Zvezda dobila novčanu infuziju pred večiti derbi

Fudbal -
Članovi Radne grupe gotovo konstantno zasedaju na stadionu i brinu o ekipi koja bi eventualnom pobedom u 143.“večitom derbiju“ mogla da se vrati u trku za šampionsku titulu

BEOGRAD - Samo tri dana posle velike promene u Crvenoj zvezdi i formiranja Radne grupe počele su ki konkretne mere konsolidacije kluba. Neophodna osnovna sredstva stigla su na Marakanu, a odmah je paralelno s tim počela detaljna kontrola troškova.

Igračima i stručnom štabu su u petak popodne isplaćena dugovanja u bruto iznosu, prvi put posle više meseci, a tokom dana je isplaćena i rata dugovanja prema Elektrodistribuciji, kako bi opet bila uključena struja. Deo dugovanja obezbeđenju na stadionu u Ljutice Bogdana takođe je isplaćen u istom zamahu.

Članovi Radne grupe gotovo konstantno zasedaju na stadionu i brinu o ekipi koja bi eventualnom pobedom u 143.“večitom derbiju“ mogla da se vrati u šampionsku trku. Paralelno traje opsežno „češljanje“ papira na svim nivoima, počev od broja zaposlenih, preko „sestrinskih“ firmi „Red Star Company“ i „Zvezda forever“, pa do uplata i obaveza prema pojedinim menadžerskim „off shore“ kompanijama. U toku je i opsežna kontrola računa mobilnih i fiksnih telfona na stadionu, službenih kola, potrošnje goriva, visina plata zaposlenih, plaćanja konsalting usluga. Takođe se utvrđuje i zašto u poslednje dve godine nisu plaćani porezi i doprinosi državi. Kako saznajemo, predsednik Radne grupe Dragan Džajić i Nebojša Čović, obratili su se igračima u četvrtak nakon večernjeg treninga, posle čega je ekipa otišla u karantin u Kovilovu, gde će biti do utakmice.

U fudbalskom klubu Crvena zvezda su kazali da još ima ulaznica za 143. "večiti" derbi sa Partizanom, a da se, na osnovu dosadašnje prodaje, očekuje da na stadionu bude 35.000 do 40.000 gledalaca.

Zvezda i Partizan sastaće se u subotu u 19.00 na "Marakani" u utakmici 13. kola prvenstva Srbije. Ulaznice za severnu i južnu tribinu prodaju se po ceni od 500 dinara, bočni delovi istoka koštaju 800, sedišta u centru istočne tribine i na bokovima zapadne su po 1.000, dok je mesto u centru zapadne tribine 1.200 dinara.

Kako je rekao portparol Crvene zvezde Marko Nikolovski "alternativna grupa Partizanovih navijača (zabranjeni) biće smeštena u jugo-istočnom delu stadiona", takozvanom "kavezu". Zvezda trenutno zaostaje osam bodova za vodećim Partizanom na tabeli Super lige Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track