Šuker: Packe za Štimca, moramo da poštujemo Srbiju

Kazna za selektora

Šuker: Packe za Štimca, moramo da poštujemo Srbiju

Fudbal -
Utakmica kvalifikacija za SP u Brazilu između Hrvatske i Srbije igra se 22. marta na zagrebačkom Maksimiru

ZAGREB - Predsednik Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS) Davor Šuker rekao je danas da je selektor reprezentacije Igor Štimac zaslužio "packe" zbog najave da bi generali Ante Gotovina i Mladen Markač mogli da izvedu početni udarac na utakmici sa Srbijom.

"Govor generala Gotovine i Markača bio je najbolji, kratak i jasan, gledajmo u budućnost. Neko se malo zaigrao pa će biti malo packi. Nadam se da su i generali navijači i da mogu da dođu na stadion. Ne treba da se gleda ko će da izvede početni udarac, već kako da se ode na SP u Brazil i kako osvojiti tri boda", rekao je Šuker gostujući na hrvatskoj televiziji Z1.

On je pozvao na smirivanje strasti i izdizanje iznad prošlosti.

"Moramo da pazimo, ta utakmica je nešto iznad svega. Tražili smo pre par meseci da se tenzije smire i tako moramo i da se ponašamo. Moramo da pokažemo respekt prema Srbiji. Moramo da pokažemo da smo civilizovana država, da ulazimo u Evropsku uniju. Hajde da se izdignemo iz okova prošlosti", dodao je Šuker.

Gotovina i Markač u petak su oslobođeni presudom Haškog tribunala, a Hrvatski fudbalski savez uputio im je javni poziv da budu specijalni gosti na utakmici sa Srbijom u martu, što je izazvalo žestoka reagovanja u Srbiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track