Nikolić abolira i Vladimira Cvetkovića
Foto: Zorana Jevtić

Krenuo Džajinim stopama

Nikolić abolira i Vladimira Cvetkovića

Fudbal -
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić prihvatio predlog Ministarstva pravde da oslobodi krivičnog gonjenja bivšeg direktora Zvezde, kao i Miloša Marinkovića i Ranka Stojića

BEOGRAD - Oslobođeni!Tomislav Nikolić, predsednik Srbije, prihvatio je predlog Ministarstva pravde da oslobodi krivičnog gonjenja Vladimira Cvetkovića (71), bivšeg finansijskog direktora i generalnog sekretara FK Crvena zvezda, saznaje Kurir. Osim Cvetkovića, predsednik je pomilovao i Miloša Marinkovića (76), prvog sekretara tog kluba, i fudbalskog menadžera Ranka Stojića (52). Predsednik Nikolić je pre samo šest dana abolirao i Dragana Džajića (66), nekadašnjeg predsednika FK Crvena zvezda.- Ministarstvo pravde uputilo je predlog predsedniku Nikoliću da od krivičnog gonjenja oslobodi Cvetkovića, Marinkovića i Stojića. Predsednik je taj predlog usvojio, a ostalo je još samo i da ga formalno potpiše - rečeno je Kuriru u predsedništvu.Kako saznajemo, Ministarstvo pravde je predložilo pomilovanje Cvetkovića zbog njegovog lošeg zdravstvenog stanja.- Cvetković je čovek u godinama i teško je bolestan, zbog čega je Ministarstvo i predložilo njegovo pomilovanje - kaže izvor Kurira.Podsetimo, tužilaštvo je Džajića, Cvetkovića, Marinkovića i Stojića teretilo da su prisvojili osam miliona evra od transfera fudbalera Crvene zvezde. Oni su bili uhapšeni 5. februara 2008. godine i u pritvoru su proveli pet meseci.

Ranko Stojić,  Miša Marinković
Ranko Stojić, Miša Marinković

Cvele osvojio Kup šampionaVladimir Cvetković rođen je 1941. godine u Loznici. Diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Bio je košarkaš Crvene zvezde, a za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je 149 utakmica. Učestvovao je na više svetskih i evropskih prvenstava, kao i na Olimpijskim igrama u Meksiku 1968. godine, gde se okitio srebrnom medaljom. Bio je generalni sekretar FK Crvena zvezda, a kruna njegove karijere bilo je osvajanje Kupa evropskih šampiona i Interkontinentalnog kupa 1991. godine.Džaja: Zahvalan sam predsednikuDragan Džajić rekao je na dan kad je pomilovan da je ubeđen i da bi okončanjem sudskog procesa bio oslobođen od svih optužbi.- Dokazi za ovu moju tvrdnju stoje u predmetu. Zahvalan sam predsedniku Nikoliću što je ovim činom pokazao razumevanje da sam gurnut u neosnovani krivični postupak. Sad se u potpunosti okrećem porodici i Crvenoj zvezdi - rekao je Džajić, koji je nedavno izabran za predsednika devetočlane radne grupe čiji je cilj finansijski i sportski oporavak Zvezde.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track