Partizan jesenji prvak

Super liga

Partizan jesenji prvak

Fudbal -
Prvi protiv poslednjeg na tabeli obezbedio jesenju titulu
1 / 5

BEOGRAD - Fudbaleri Partizana jesenji su prvaci Srbije. Crno-beli su u poslednjem meču 14. kola Jelen Super lige na svom terenu savladali poslednjeplasirano Smederevo rezultatom 4:0 (2:0).

Golove su postigli Tomić u 28. i 49. minutu, Mitrović u 29. i Smiljanić u 86. minutu.

http://www.youtube.com/watch?v=BZhresSiuVY

Gosti iz Smedereva ceo meč su igrali zatvoreno i imali su samo jednu priliku za pogodak, kada je u 36. minutu Filip Osman iskoristio grešku u odbrani Partizana i izašao sam pred golmana Nikolu Petrovića, ali ga je stigao Vladimir Volkov, koji je uklizavanjem izbio loptu.

Partizan je poveo posle centaršuta Mitrovića i dodavanja Stefana Šćepovića glavom ka Tomiću, koji je precizno šutirao iz prve sa deset metara.

Prednost domaćeg tima ubrzo je duplirao Mitrović, kada je nakon centaršuta Volkova primio loptu na grudi i šutirao iz okreta.

Svoj drugi gol u današnjem meču Tomić je postigao pošto je Mitrović dugačkim dodavanjem pronašao Stefana Šćepovića, a on iskosa sa desne strane asistirao za pogodak.

Konačan rezultat postavio je Smiljanić četiri minuta pre kraja utakmice. On je posle centaršuta Volkova sa leve strane plasirao loptu u gol sa 12 metara.

Kapiten Partizana Saša Ilić morao je zbog povrede da napusti igru već u osmom minutu, pošto mu je posle duela sa jednim od protivničkih igrača razbijena arkada i zatvoreno oko. Kako je novinarima rečeno iz Partizana tokom utakmice, Ilić je prebačen u bolnicu na ispitivanje.

Utakmici na stadionu Partizana prisustvovalo je oko 1.000 gledalaca.

Partizan je na ovom meču predvodio pomoćni trener Zvonko Varga, pošto je Vladimir Vermezović zbog bolesti završio na VMA.

U poslednjem kolu Partizan gostuje Spartaku, dok Smederevo dočekuje Slobodu. Do kraja ove godine, Partizan ima i poslednji meč u okviru Lige Evrope, protiv Rubina u Humskoj.

Odigrano ranije danas:

Sloboda - Crvena zvezda 1:2 (Purić 26 - Mudrinski 85, 90+3)

Jagodina - BSK 2:0 (Đenić 1, 67)

Odigrano u subotu: Hajduk - Donji Srem 3:2, OFK Beograd - Spartak 1:0, Vojvodina - Radnički Kragujevac 0:0, Javor - Radnički Niš 2:0, Rad - Novi Pazar 2:0.

Tabela: Partizan 36 bodova, Crvena zvezda 31, Jagodina 26, Vojvodina 25, Rad 24, Spartak 21, Javor i Sloboda po 20, OFK Beograd 18, Novi Pazar i Donji Srem po 15, BSK 14, Radnički Niš 13, Radnički Kragujevac 12, Hajduk 10, Smederevo 8.

U 15. kolu idućeg vikenda sastaju se Novi Pazar - Hajduk, Radnički Niš - Rad, Radnički Kragujevac - Javor, Crvena zvezda - Vojvodina, BSK - OFK Beograd, Smederevo - Sloboda, Spartak - Partizan i Donji Srem - Jagodina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track