Fortuna šokirala Dortmund, Hamburger srušio Šalke

Bundes liga

Fortuna šokirala Dortmund, Hamburger srušio Šalke

Fudbal -
Aktuelni šampion Bundeslige razočarao svoje navijače remijem sa ekipom koja je bila u zoni ispadanja

BERLIN - Fudbaleri Borusije Dortmund i Fortune Diseldorf igrali su večeras nerešeno 1:1, dok je Hamburger savladao Šalke sa 3:1, u utakmicama 14. kola nemačke Bundes lige.

Fortuna je priredila pravu senzaciju osvojivši bod protiv aktuelnog šampiona i udaljila se od zone ispadanja. Gosti su nakon vođstva Borusije na poluvremenu uspeli da izjednače desetak minuta pre kraja i požrtvovanom igrom sačuvaju zaslužen remi koji je malo ko očekivao.

Borusija je kiksirala u najnezgodnijem trenutku pošto je u subotu očekuje veliki derbi protiv Bajerna u Minhenu. Ekipa trenera Jirgena Klopa bila je bolja i nadmoćnija tokom celog meča, stvorila je brojne šanse, ali nije uspela da sruši čvrst bedem Fortune, pa je morala da se zadovolji "mršavim" remijem.

Nakon ovog susreta Borusija sa utakmicom više zaostaje osam bodova za vodećim Bavarcima.

Reprezentativac Srbije Neven Subotić proveo je svih 90 minuta na terenu u dresu domaćeg tima.

Vrednu pobedu izborio je Hamburger kod kuće savladavši Šalke sa 3:1 efikasnom igrom u drugom poluvremenu. Šestostruki prvak Nemačke večerašnjim uspehom približio se gornjem delu tabele i sada konkuriše za izlazak na evropsku scenu.

Rezultati:

Borusija Dortmund - Fortuna Diseldorf 1:1 (Blaščikovski 43 - Rajzinger 78)

Hanover - Grojter Firt 2:0 (Dijuf 4, Egiman 69)

Ajntraht Frankfurt - Majnc 1:3 (Salaj autogol 55 - Ivanšic 18, Parker 42, Noveski 52)

Hamburger - Šalke 3:1 (Bajster 52, Rudnevs 65, Badelj 90+2 penal - Huntelar 80)

Sutra se sastaju Borusija Manhengladbah - Volfsburg, Frajburg - Bajern Minhen, Štutgart - Augsburg, Verder Bremen - Bajer Leverkuzen i Nirnberg - Hofenhajm.

Tabela: Bajern Minhen 34 boda, Borusija Dortmund 26, Šalke, Ajntraht i Bajer Leverkuzen po 24, Hanover, Majnc i Hamburger po 20, itd.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track