Vojvodina ponizila Zvezdine manekene na Marakani

Igrali za Partizan

Vojvodina ponizila Zvezdine manekene na Marakani

Fudbal -
Abubakar sa dva i Stevanović jednim pogotkom rasformirali Zvezdinu odbranu
1 / 4 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Fudbaleri Crvene zvezde nisu iskoristili remi Partizana u Subotici i eventualno se približe na tri boda zaostatka. Vojvodina je prosto pregazila crveno-bele na Marakani rezultatom 3:0 (2:0), a igru domaćeg tima najbolje opisuju zvižduci i povici "manekeni" po završetku meča.

Iz ovog meča najviše je profitirao Partizan, koji će prolećni deo sezone početi sa šest bodova prednosti u odnosu na večitog rivala.

Golove za goste postigli su Abubakar u 22. i 45+1 minutu i Stevanović u 47. minutu.

Vojvodina je povela u 22. minutu, posle velike greške golmana Bobana Bajkovića, koji je krenuo na centriranu loptu, ali je ostao "kratak" i omogućio Abubakaru Oumaru da sa pola metra ubaci loptu u nebranjen gol.

Isti igrač je u nadoknadi vremena prvog poluvremena još jednom savladao Bajkovića, a krivci su bili odbrambeni fudbaleri crveno-belih Uroš Spajić i Nikola Maksimović, koji su intervenisali gotovo amaterski.

Kada se početkom drugog poluvremena očekivala velika ofanziva Zvezde, usledio je još jedan šok. U prvom napadu Miroslav Stevanović je iskoristio idealnu povratnu loptu Oumarua i lako savladao Bajkovića.

Zvezdi predstoji da u zimskoj pauzi pokuša da se konsoliduje, a prvi žrtva žrtva mogao bi da bude šef stručnog štaba Aleksandar Janković, koji će posle ispadanja iz nacionalnog kupa i zaostataka od šest bodova za Partizanom, teško sačuvati funkciju.

Šampionat Srbije nastavlja se 27. februara utakmicama 16. kola.

Crvena zvezda: Bajković, Vešović, Maksimović, Spajić, Mladenović, Dimitrijević (Milunović, 47), Milivojević, Milijaš, Lazović, Kasalica (Asamoa, 71), Mudrinski.

Vojvodina: Supić, Vulićević, Đurić, Trajković, Pavlović, Radoja, Ađuru, Stevanović, Kosović, Katai (Bilbija, 74), Abubakar.

Tabela: Partizan 37, Crvena zvezda 31, Jagodina 29, Vojvodina 28, Rad 25, Javor 23, Sloboda 23, Spartak 22, OFK Beograd 21, Novi Pazar 15, Donji Srem 15, BSK Borča 14, Radnički (Niš) 14, Hajduk 13, Radnički (Kragujevac) 12, Smederevo 8.

http://www.youtube.com/watch?v=WyNszArtXMw

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track