Boško Jankovic rođen za evrogolove
Foto: REUTERS

Magična desnica

Boško Jankovic rođen za evrogolove

Fudbal -
Srpski fudbaler na meču sa Kijevom po kozna koji put demonstrirao da je rođen za evrogolove

Srpski internacionalac i kapiten italijanske Ðenove Boško Janković na utakmici sa Kjevom u nedelju postigao je 15. gol u Seriji A i prema opštoj oceni tamošnje javnosti, najlepši pogodak vikenda.

Nedavno proglašen za trecu najbolju „desnicu“ svih vremena u Seriji A, Boško je na mecu sa Kjevom po ko zna koji put demonstrirao zbog cega je lider i kapiten tima sa Luidi Ferarisa. „Bomba“ sa ivice šesnaesterca samo je potvrdila cinjenicu da je Jankovic jednostavno roden da postiže evrogolove.

http://www.youtube.com/watch?v=o8n8ZDu-PCI
Crvenu zvezdu Palermo Majorku Ðenovu

Za Ðenovu je na 78 meceva postigao 13 golova, a neki od njih su zbog svoje lepote i snalažljivosti Jankovica postali deo fudbalskih špica. Pamti se njegova fenomenalna „peta“ na gostovanju Leceu (0:2), zatim „projektil“ iz slobodnog udarca 2. maja ove godine u mecu sa Kaljarijem, ali i majstorija na malom prostoru krunisana pogotkom u nedavnom porazu Ðenove od Rome (4:2).

Nije Jankovic samo u dresu italijanskog prvoligaša postizao evrologove. Za Crvenu zvezdu je na evropskoj sceni postigao jedan od najlepših golova u 21. veku i to protiv PSV-a 2004. godine. Tada je Boško posle kratkog dodavanja Marka Pantelica iz slobodnog udarca pogodio mrežu Holandana a njegov gol proglašen je za najlepši te nedelje u Evropi.

U dresu Majorke Španci i danas pamte „bombe“ protiv Viljareala (1:2) i Selte (2:0), a i protiv Himnastika je nastavio tradiciju slanja „projektila“s distance. Za mladu i „A“ selekciju SCG pa Srbije kasnije, postigao je 13 golova, a retko ko može da zaboravi „makazice“ protiv Španije za „orlice“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track