OPROŠTAJ OD EVROPE: Remi sa Rubinom

Liga Evrope

OPROŠTAJ OD EVROPE: Remi sa Rubinom

Fudbal -
Partizan je osvojio treće mesto u grupi sa tri boda.
1 / 4

Fudbaleri Partizana i Rubina iz Kazanja igrali su večeras u Beogradu nerešeno 1:1 u poslednjoj utakmici Grupe H Lige Evropa. Crno-beli su poveli golom Saše Markovića u 53. minutu, ali je Hoze Rondon izjednačio šest minuta kasnije. U Milanu, u drugom meču ove grupe, Inter i azerbejdžanski Nefči takođe su igrali nerešeno 2:2. Rubin i Inter nastaviće takmičenje na proleće, dok su Partizan i Nefči završili sa nastupima na međunarodnoj sceni za ovu sezonu. Prvo poluvreme prošlo je bez mnogo prilika, a najbolju u tom delu igre imali su gosti, kada je u 27. minutu golman crno-belih odbranio udarac Gekdeniza sa osam metara. Partizan je drugo poluvreme počeo agresivnije i već na samom startu mogao do gola. Stefan Šćepović je dodao do Saše Markovića koji je ostao sam na 10 metara, ali je šutirao preko gola. Saša Marković je, ipak, nedugo posle toga doveo svoju ekipu u vođstvo pošto je posle odličnog prodora i centaršuta Lazara Markovića po desnoj strani primio loptu i dobro šutirao u gornji levi ugao golmana Rubina Gedriusa Arlauskisa. Partizan nije dugo uspeo da zadrži prednost, jer je Rubin posle samo šest minuta izjednačio. Levi bek ruske ekipe Kristijan Ansaldi prošao je po levoj strani, driblingom "izbacio" Aleksandra Miljkovića i centrirao, a Rondon je ostao sam u petercu i lako glavom savladao Nikolu Petrovića. Do kraja utakmice obe ekipe imale su po jednu dobru priliku, ali nisu uspeli da ih realizuju pa je rezultat ostao 1:1.Utakmica protiv Rubina bila je poslednja koju je Partizan igrao ove godine, a na stadionu u Humskoj prisustvovalo je oko 3.000 gledalaca. Partizan: Petrović, Miljković, Volkov, Tomić (od 76. Jojić), S. Šćepović (od 73. M. Šćepović), Ivanov, S. Marković, S. Ilić, Ostojić, L. Marković (od 90. Knežević), Smiljanić. Rubin: Arlauskis, Kuzmin, Ansaldi, Orbaiz, Kasajev (od 62. Davidov), Eduardo (od 75. A. Jeremenko), Markano, Boketi, Karadeniz, Šaronov, Rondon.

http://www.youtube.com/watch?v=1v0ggS486Lg

TOK MEČA

Meč je počeo.5′ Šćepović postiže gol, ali iz čistog ofsajda. 7′ Saša Marković dobija žuti posle jedne idealne kontre, kada je dobio loptu od Šćepovića, zakasnio na loptu i onda ušao djonom u golmana.17′ Igra se obostrano napadački, ali je lopta uglavnom na sredini terena.20′ Centaršut u 16 metara, skače Ivanov i glavom preko gola.23′ Kasajev centrira sa leve strane, Karadeniz hvata volej, lopta ide pored gola.26′ Ostojić skida loptu glavom, sudija izmišlja faul, daje žuti Volkovu zbog ispucavanja lopte, a eduardo iz slobodnjaka šutira pored gola.27′ Kasajev ulazi sam na 3 metra uz aut liniju, šutira, a Petrović efektno brani.28′ Karadeniz sam kao duh na 5 metara ispred Petrovića, ovaj fenomenalno brani.39′ Period mirne igre na obe strane.42′ Rondon zateže slobodnjak sa 32 metra, pored gola.Kraj I poluvremena.Počelo je II poluvreme.47′ Prva velika šansa, Šćepović ostavlja samog sašu Markovića na 12 metara iskosa, usledio je šut, ali preko goola.48′ Karadeniz centrira, lopta kači Ivanova skreće ka praznom golu, ali je Petrović usopeo da je stigne iizbaci u polje.53′ GOL!!!! 1:0 strelac Saša Marković posle idealn pasa Lazara, primio je loptu na 18 metara i pogodi o mrežu.

59′ Rubin postiže gol. 1:1 strelac Rondon, posle centaršuta kasajeva, ostao je sma na 3 metra i ugurao je glavom u mrežu.

64′ Ostojić izbacuje loptu iz praznog gola.66′ Šta je sada promašeno. Ilić prolazi po levoj strani, dodaje šćepoviuću, ovaj idealno desno ka Markecu, koji natršava i opaljuje iz sve snage i kada su je svi videli u mreži ona prolazi pored gola. Neverovatna šansa.70′ Rondon sam na 5 metara, Petrović čudesno brani.71′ Boketi šutira sa 16 metara, Petrović na mestu.79′ Period obostrano mirne igre.

84′ Marko Šćepović je fauliran žestoko na ivici kaznenog prostora. Marković šutira, ali je neprecizan.

90. Kraj utakmice. Partizan se od Evrope oprostio remijem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track