Pobede Bajera, Majnca, Ajntrahta
Foto: REUTERS

Bundes liga

Pobede Bajera, Majnca, Ajntrahta

Fudbal -
Tim iz Levekuzena smanjio zaostatak za Bajernom na devet bodova

BEOGRAD - Fudbaleri Bajera iz Leverkuzena pobedili su danas na svom terenu Hamburg sa 3:0, dok je Majnc slavio protiv Štutgarta sa 3:1, a Ajntraht u gostima trijumfovao protiv Volfsburga sa 2:0. Fudbaleri Fortune pobedili su Hanover sa 2:1, dok su Grojter Firt i Augzburga odigrali nerešeno 1:1.

Bajer je uspeo da smanji prednost lidera minhenskog Bajerna na devet bodova prednosti, a za trijumf protiv Hamburga najzaslužniji bio je Stefan Kisling koji je bio dvostruki strelac. Prvi gol na utakmici postigao je upravo Kisling u 26. minutu, a na 2:0 povisio je Andre Šurle u 36. Konačcan rezultat postavio je Kisling u 66. minutu utakmice.

Majnc je na svom terenu posle preokreta pobedio Štutgart, a najzapaženiji akter utakmice bio je Nikola Miler koji je doneo pobedu svom timu. Štutgart je u 48. minutu došao do prednosti, a strelac je bio Martin Harink. Izjednačenje domaćinu doneo je Miler u 55, a preokret svom timu doneo je isti igrač golom u 71. minutu, dok je konačan rezultat postavio Elkin Soto u 91. Srpski internacionalac Zdravko Kuzmanović odigrao je ceo meč za Štutgart. Majnc je ovom pobedom prekinuo niz Štutgarta od tri uzastopne trijumfa u nacionalnom šampionatu.

Ajntraht iz Frankfurta je u gostima uspeo da upiše drugu uzastopnu pobedu u šampionatu, a utakmica protiv Volfsburga rešena je u prvih 20 minuta meča. Aleksander Mejer doneo je pretnost Ajntrahtu u 12. minutu, a konačan rezultat postavio je Takaši Inui već u 18. Hosue je u ekipi Volfsburga isključen u 17. minutu.

Fortuna je kao domaćin bila bolja od Hanovera, a strelci za ekipu iz Diseldorfa bili su Dani Skahin 39. i Ken Ilso u 83. minutu. Jedini pogodak za Hanover postigao je Mame Biram Dijuf u 69. minutu utakmice.

Na utakmci između Grojter Firta i Augzburga viđena su dva gola i isto toliko isključenja. Augzburg je do vođstva došao u 9. minutu, a strelac je bio Saša Molder, dok je konačan rezultat postavio Lase Sobeić u 69. Megrim Mavraj isključen je u ekipi Grojtera u 69, dok je na drugoj strani Đovani Sio dobio crveni karton na drugoj strani u 85 minutu.Frajburg je u poslednjem današnjem meču u gostima nadigrao Šalke, 3:1. Domaći su poveli golom Farfana u 20. minutu, a pobedu doneli su Rozental u 26. i 61. i Šmit u 32.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track