SKANDAL: Đukić je Špancima čudo, za FSS ne postoji!

Skandal u najavi

SKANDAL: Đukić je Špancima čudo, za FSS ne postoji!

Fudbal -
Komisija Fudbalskog saveza Srbije ne smatra da je Đukić najbolji srpski trener u 2012. godini

Ej, fudbale, ko te vodi!Komisija Fudbalskog saveza Srbije za utvrđivanje predloga za dodelu javnih priznanja smatra da priznanje za najboljeg trenera Srbije zaslužuje šef stručnog štaba kineskog Đangsua Dragan Okuka, ispred prvog stručnjaka Valjadolida Miroslava Đukića i „jagodinca“ Sime Krunića.Ovakav predlog dočekali su na nož posetioci domaćih sportskih portala, koji su u većini slučaja istakli da je skandalozno porediti rezultate ostvarene u Kini i španskoj Primeri i podsećaju da je Okuka bio unapred favorizovan zbog poznatog sukoba predsednika FSS Tomislava Karadžića i Miroslava Đukića.- Neću da pričam o glasanju. Mi smo dali svoj predlog, a Izvršni odbor FSS, koji je imenovao članove Komisije, može to da prihvati ili da odbaci - rekao je za Kurir Slobodan Santrač.Institut za fudbalsku istoriji i statistiku iz Nemačke ocenio je koeficijentom dva kvalitet lige u Kini, dok je Primera dobila maksimalnu četvorku, što na najbolji način ilustruje težinu ostvarenih rezultata dvojice srpskih stručnjaka.

Kako će glasatiGoran Milanović: Ja sam za stručnjaka iz domaćeg prvenstva, i to za Simu Krunića. U globalu, moj glas ide Đukiću.Bogoljub Stepanović: Bolestan sam, a da nisam, izjasnio bih se u korist Đukića.Ratko Borovnica: Za Okuku. To je izuzetan stručnjak, veoma obrazovan, sa završenim pravnim fakultetom.Branko Stojaković: Najpre bih glas dao selektoru Kuvajta GoranuTufegdžiću. U konkurenciji ponuđenih trenera moj izbor je Đukić.Ratomir Babić: Još pamtim da je Partizan igrao najlepši fudbal pod komandom Đukića.

Ko sve odlučuje o nagradiČlanovi Izvršnog odbora su: ♦ Tomislav Karadžić♦ Ivan Ćurković♦ Ratko Borovnica♦ Goran Milanović♦ Žarko Stevanović♦ Ratomir Babić♦ Branko Stojaković♦ Željko Knežević♦ Dragan Denčić♦ Bogoljub Stepanović♦ Savo Milošević♦ Goran Jović♦ Željko Kojić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track