Albanci podmitili Blatera sa 17 miliona evra

Ekskluzivno otkrivamo

Albanci podmitili Blatera sa 17 miliona evra

Fudbal -
Korupcija - Čelnik FS Kosova tvrdi za San da su oni glavni finansijeri FIFA i da će već 2013. igrati prvu prijateljsku

Albanski tajkuni do sada su platili 17 miliona evra predsedniku FIFA Sepu Blateru kako bi obezbedio fudbalskoj reprezentaciji ove nepriznate države da učestvuje na međunarodnoj sceni!Prema rečima jednog čelnika FS Kosova, nacionalni tim ove južne srpske pokrajine nastupaće u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine, svidelo se to Srbima ili ne, a pitanje je dana kada će Kosovu biti dozvoljeno da igra prijateljske utakmice. Takođe, izvor Sana tvrdi da pored novca, tajkuni poreklom s Kosova, a po instrukcijama Hašima Tačija, u poslednje vreme su glavni pokrovitelji i finansijeri svih većih ceremonija pod okriljem FIFA. Tako je jedan albanski tajkun iz Švajcarske (ime poznato redakciji) platio celokupnu organizaciju gala ceremonije u Cirihu, na kojoj je svetska "kuća fudbala" izabrala najboljeg fudbalera planete za 2011.

- Cela kampanja počela je krajem 2010. godine i od tada do danas FS Kosova je sponzorisao FIFA, ali i Sepa Blatera sa 17.000.000 evra. Tada smo seli za sto i Tači je lično pozvao nekoliko naših milionera u inostranstvu i dao im jasne instrukcije. Cilj nam je bio da se pojavimo u kvalifikacijama za SP u Rusiji 2018. godine. Verujte mi, to ćemo i ostvariti jer imamo više od 20 prebogatih ljudi koji ne žale novac da dođemo do cilja. Svidelo se to vama Srbima ili ne, ali Kosovo će uskoro imati fudbalsku reprezentaciju koja će biti ravnopravna s Francuskom, Belgijom, Srbijom... - kaže čelnik FS Kosova.

On priznaje da je prvi pokušaj Sepa Blatera da Kosovu osigura status selekcije koja može da igra prijateljske utakmice propao pre nekoliko meseci. Međutim, od tada albanski tajkuni ne pitaju za cenu, pa se predsednik FIFA trudi iz sve snage da Kosovo već od januara dobije pomenuti status.

- Žalba FS Srbije upalila je pre nekoliko meseci, ali od tada su se stvari znatno promenile. Finansijske injekcije albanskih tajkuna neprestano stižu Sepu i FIFA, tako da ovaj novi pokušaj nikako ne može da propadne. Srbi su svesni toga i znajte da je sve ono što je Vokri izjavio pre dva dana za hrvatske medije 99 odsto istina. Mi ćemo biti punopravni članovi FIFA, a zatim će i UEFA morati da nas prizna - završava izvor Sana i u šali dodaje:- Ako treba, našim novcem ćemo organizovati Brazilcima Svetsko prvenstvo, ako im zaškripi. Naše pare niko ne odbija.

Redakcija Sana

7 prijateljskih utakmica van nadležnosti FIFA i UEFA Kosovo odigralo do sada2005. godine Kosovo učestvovalo na Non FIFA turniru u Severnom Kipru99 država do sada priznalo Kosovo, uključujući 22 od 27 članica EU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track