OKUKA: Jednog dana biću selektor Srbije

Ima želju

OKUKA: Jednog dana biću selektor Srbije

Fudbal -
On kaže da nikada nije krio da je posle EP za mlade u Portugaliji bio veoma blizu da postane selektor

BEOGRAD - Najbolji srpski trener za 2012. godinu Dragomir Okuka rekao je danas da se nada kako će mu se jednog dana ispuniti želja da postane selektor A reprezentacije Srbije.

"Nikada nisam krio da sam posle Evropskog prvenstva za mlade u Portugaliji bio veoma blizu da postanem selektor. Bio je to nekako prirodni put pošto su pre mene posle rada u mladoj selekciji šansu u A timu dobili Živadinović i Petković, kasnije i Đukić. Nažalost, nisam je dobio, a Bilić, koga sam pobedio u baražu dobio je priliku u Hrvatskoj", rekao je Okuka.

Selektor Srbije tada je postao Španac Havijer Klemente, koji nije uspeo da odvede tim na šampionat Evrope.

"Imam želju da jednog dana budem selektor neke reprezentacije, naravno, najviše bi voleo da treniram svoju zemlju", poručio je trener kineskog Đangsua.

Okuka je prošlog meseca proglašen za najboljeg trenera u Kini i ne krije da mu priznanja izuzetno gode, prvenstveno jer su ostvarenba u izuzetno jakoj konkurenciji.

"Nije bilo lako dobiti nagradu u konkurenciji jednog Lipija u Kini ili ovde u konkurenciji Đukića. Ipak, ova kod kuće je najdraža", zaključio je Okuka.

Okuka je kao igrač bio član slavne generacije Veleža iz Mostara, a kao internacionalac igrao je u Švedskoj.

Kao trener predvodio je Bečej, Čukarički, Obilić, Budućnost, Vojvodinu, Legiju, Vislu, Omoniju, Lokomotivu iz Sofije, Kavalu i Đangsu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track