Siniša glasao za Mesija, Ivanović za Ronalda
Foto: REUTERS

Zna se stariji

Siniša glasao za Mesija, Ivanović za Ronalda

Fudbal -
Zlatna lopta je po četvrti put u istoriji dodeljena Lionelu Mesiju

BEOGRAD - Kapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivanović dao je pet poena fudbaleru Reala Kristijanu Ronaldu na izboru za najboljeg igrača sveta.

Ivanović je tri poena dodelio Lionel Mesiju, a jedan svom nekadašnjem saigraču Didijeu Drogbi. Na sinoćnjoj ceremoniji u Cirihu "Zlatnu loptu" je pripala Mesiju ispred Ronalda i Andresa Inijeste.Selektor Srbije Siniša Mihajlović najviše poena je dao Mesiju, a tri napadaču PSŽ-a Zlatanu Ibrahimoviću, dok je sa jednim bodom nagradio Ronalda.

Predstavnik medija iz Srbije dao je pet bodova Mesiju, tri napadaču Atletika Radamelu Falkau, a jedan Ronaldu.Kapiten Hrvatske Dario Srna glasao je na sledeći način Mesi (5), Iker Kasiljas (3) i Serhio Ramos (1). Za razliku od njega selektor "vatrenih" Igor Štimac bodove je raspodelio na sledeći način Ronaldo (5), Mesi (3) i Kasiljas (1).Kapiten BiH Emir Spahić odlučio se za Mesija (5), Falkaoa (3) i Ćavija Ernandeza (1), dok je selektor Safet Sušić glasao za Ronalda (5), Mesija (3) i Ramosa (1).Zanimljiv izbor napravio je kapiten crnogorske selekcije Mirko Vučinić. On nijedan glas nije dodelio trojici najboljih, Mesiju, Ronaldu i Inijesti. Vučinić je najviše poena dodelio klupskom drugu Đanluiđiju Bufonu (5) i još jednom igraču Juventusa Andrei Pirlu (3), dok je jedan poen dodelio Ibrahimoviću.Selektor "đetića" Branko Brnović glasao je drugačije od Vučinića, Mesi (5), Inijesta (3) i Ronaldo (1).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track