ŠEST BODOVA ZA ŠESTU TITULU: Partizan počeo pripreme
Foto: Tanjug

Parni valjak krenuo

ŠEST BODOVA ZA ŠESTU TITULU: Partizan počeo pripreme

Fudbal -
U odnosu na ekipu iz prvog dela sezone trener Vladimir Vermezović neće moći da računa na reprezentativnog vezistu Nemanju Tomića, koji je otišao u Genčlerbirligi, kao ni na napadača Stefana Šćepovića i štopera Sretena Sretenovića, nove clanove južnokorejskog Busana.
1 / 10 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Fudbaleri Partizana počeli su danas u Sportskom centru Teleoptik pripreme za prolećni deo sezone u kojem će pokušati da odbrane šest bodova prednosti nad Crvenom zvezdom i osvoje šestu uzastopnu titulu.

Brazilac Eduardo nije se vratio iz Brazila pošto je pozajmljen Sao Kaetanu, a sutra se očekuje dolazak Libijca Mohameda Zabije.

Predsednik Partizana Dragan Đurić pozdravio je igrače i rekao da motive ostaju isti - šesta uzastopna titula i ulazak u istoriju.

"Imamo kvalitetan tim, klub čini sve da igrači ni u čemu ne oskudevaju i da imaju optimalne uslove za dobar rad i odlične rezultate", rekao je Đurić, koji je uručio plaketu kapitenu Saši Iliću za sve što je uradio u crno-belom dresu.

Sportski direktor Ljubiša Tumbaković istakao je da crno-beli hoće da završe sezonu na način na koji su počeli, čak i ubedljivije.

"Verujem da će rezultati doći kao posledica takve igre. Hoćemo i da napravimo dobar skauting kako bismo bilo spremni za Evropu sledeće sezone i ulazak Lige šampiona. To, ipak, ne menja naše bazično opredeljenje da se oslanjamo na sopstvenu školu", poručio je on.

Kada su u pitanju dolasci i odlasci igrača Tumbaković je izrazio nadu da će sve biti gotovo do kraja nedelje.

"Ukoliko budemo dovodili igrace neće ih biti mnogo, jedan ili dva, moraju da budu pojačanja, a ne samo da pojačavaju konkurenciju. Što se tiče odlazaka moguće je da će ih biti još dva-tri", poručio je Tumbaković.

Šampion Srbije doživeo je promene i u stručnom štabu, pošto su Aleksandar Rogić i Darko Belojević otišli u kineski Šandong, a u novim ulogama oprobaće se Radiša Ilić i Igor Spasić.

Crno-beli će od sutra boraviti na Tari, gde će obaviti prvi, sedmodnevni deo priprema, a potom ekipa 25. januara putuje u Antaliju, gde će ostati do 7. februara.

Planirano je da Partizan u Antaliji odigra osam pripremnih utakmica, a rivali će im biti švajcarski Cirih, ukrajinski Sevastopolj i Karpati, južnokorejski Pohang, austrijska Admira Vaker, kao i kineski Đangsu, Liteks i Šandong.

Partizan će u prvom kolu prolećnog dela šampionata Srbije, koje se igra 27. februara, gostovati ekipi BSK-a iz Borče.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track