BRANI KASILJASA: Šuster kritikovao Murinja
Foto: Rojters

Nemac iznenađen

BRANI KASILJASA: Šuster kritikovao Murinja

Fudbal -
Šuster je naveo kako mu nije jasno šta je Murinjo želeo da postigne kada je Kasiljasa preselio na klupu

BERLIN - Bivsi trener Reala iz Madrida Bernd Šuster kritikovao je Žozea Murinja i ocenio da aktuelni šef stručnog štaba "kraljevskog kluba" pojedinim potezima nanosi štetu samom sebi.

Šuster je naveo kako mu nije jasno šta je Murinjo želeo da postigne kada je golmana Ikera Kasiljasa preselio na klupu za rezervne igrače.

"Takvim potezima Murinjo nanosi štetu samom sebi i gubi simpatije navijača. Mislim da Kasiljas nije kriv za poslednje slabe rezultate Reala, branio je na visokom nivou. Tu se verovatno radi o ličnim problemima između njih dvojice", rekao je nekadašnji nemački reprezentativac, koji je na vrhuncu karijere igrao za Barselonu.

"Murinjo juri rezultate i trofeje, a lepota igre uopšte mu nije važna", smatra Šuster, navodeći da bi krizna situacija u Realu eventualno mogla da se popravi dobrim izdanjima u Ligi šampiona, gde se Madriđani u osmini finala sastaju sa Mančester junajtedom.

"To će, po meni, biti borba za goli život. Ukoliko Real ispadne od Junajteda svašta može da se dogodi u Madridu", rekao je nemački stručnjak, koji je sa Realom osvojio titulu u Primeri 2007/08.

Šuster je bez posla otkako je napustio kormilo turskog Bešiktaša u martu 2011.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track