Suarez: Junajted kontroliše medije u Engleskoj

Teška optužba

Suarez: Junajted kontroliše medije u Engleskoj

Fudbal -
Urugvajac je prošle sezone bio na meti medija, prvo zbog rasnih uvreda na račun levog beka Junajteda Patrisa Evre, a potom i zbog česte "glume" u šesnaestercu rivala.

LONDON - Napadač Liverpula Luis Suarez rekao je danas da su kritike koje svakodnevno dobija u Engleskoj zbog navodnog simuliranja na terenu posledica velikog uticaja koji ne medije ima Mančester Junajted.

"Kada mi neko priđe i kaže nešto ružno jer sam Južnoamerikanac, ja ne plačem, jer to se dogodilo na terenu. Savest mi je čista. Ponekad se pitam zašto sam to uradio, ali svestan sam da moje prezime prodaje novine. Junajted je moćan, kontroliše medije i oni će im uvek pomagati", rekao je Suarez za engleske medije.

Urugvajski reprezentativac je priznao da je u oktobru protiv Stouka pokušao namerno da iscenira penal sa svoj tim.

"Ne osvrćem se na ono šta mnogi pričaju o meni. Optužen sam da varam i mnogi kažu da padam u kaznenom prostoru kad god je to moguće. Protiv Stouka sam to uradio, iscenirao sam faul, ali to sam uradio jer ekipi nije dobro išlo i želeo sam da pobedimo", objasnio je Suarez.

On je dodao da je fudbalerima iz Južne Amerike teško da igraju u Engleskoj, jer imaju drugačiji tretman u odnosu na lokalne igrače.

"To će vam reći i Karlos Tevez i Serhio Aguero", poručio je Suarez.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track