KRALJ: Lionel Mesi može 11 puta zaredom!

Ima li kraja podvizima

KRALJ: Lionel Mesi može 11 puta zaredom!

Fudbal -
Sa četiri pogotka protiv Osasune Argentinac postao jedini igrač u istoriji Primere koji je postigao bar po gol na 11 uzastopnih utakmica

Šta je sledeće?Teško da prođe mesec dana a da fudbaler Barselone ne obori neki novi rekord u svetu fudbala. Nakon što je postigao četiri gola u nedelju protiv Osasune, Argentinac je postao prvi igrač u istoriji Primere koji je uspeo da postigne pogodak na 11 uzastopnih mečeva, a novi podvig napadača Katalonaca posebno dobija na težini jer je prethodni rekord bio star čak 70 godina!Prethodno, Marijano Martin je 1943. vezao 10 mečeva sa bar jednim postignutim golom, da bi taj rekord izjednačio Ronaldo 1997. godine.Mesi je ove sezone već postigao 44 gola na 32 utakmice u svim takmičenjima. Prethodnu kalendarsku godinu završio je sa neverovatna 92 gola, čime je srušio četiri decenije star rekord Gerda Milera. Da nema nameru da se zaustavi reprezentativac Argentine najbolje je pokazao u duelu sa Osasunom, kada im je spakovao četiri komada i postao jedan od retkih igrača u istoriji španskog fudbala sa više od 200 postignutih prvenstvenih golova.Takođe, na pomenutom meču Mesi je najavio obaranje novog rekorda. Naime, on je u prošloj sezoni postigao 50 golova u Primeri, a sada je već stigao do brojke od 33, a do kraja prvenstva ima još 17 kola.Leo je treći put postigao četiri gola na jednoj utakmici i postao jedini fudbaler koji je uspeo da ostvari ovakav podvig za manje od godinu dana.

Ronaldov 20. het-trikKoliko god činio čuda u dresu Reala, Kristijanu Ronaldu je suđeno da bude u senci Lea Mesija. Na dan kada je Mesi oborio dva i najavio rušenje trećeg rekorda, fenomenalni Portugalac je za 10 minuta postigao 20. het-trik u karijeri i postao deveti igrač koji je dao 100 i više golova na Santjago Bernabeuu!Takođe, Ronaldo je svojim prvim golom protiv Hetafea stigao do 300. pogotka u karijeri, a „el klasiko“ koji se igra u sredu biće mu 500. meč u klupskom fudbalu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track