Siniša Mihajlović: Deco, ne budite kao ja

Dao im primer

Siniša Mihajlović: Deco, ne budite kao ja

Fudbal -
Selektor Siniša Mihajlović, sa Miloševićem i ministarkom Marić, održao javni čas u OŠ „Karađorđe“ na temu fer-pleja

Profesori!Ministarka omladine i sporta Alisa Marić proglasila je 2013. godinu za godinu fer-pleja i u tu svrhu juče je u beogradskoj Osnovnoj školi „Karađorđe“ održan prvi javni čas, kojem su, pored nje, prisustvovali selektor reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović i bivši reprezentativac Savo Milošević. Oni su okupljenim đacima održali predavanje o lepom vaspitanju, a nekadašnji fudbaler Intera ih je pozvao da uče na njegovim greškama.- Jedan od razloga zašto se bavim trenerskim poslom jeste taj da mlađe igrače naučim nečemu lepom. Kao igrač sam pravio gluposti, a sad bih voleo da pomognem novim naraštajima. U reprezentaciji Srbije postoje jasno određena pravila, koja svako mora da poštuje, a tako treba da bude i kod vas u školi. Zamislite da ste vi igrači, vaši profesori selektor, a direktor predsednik Saveza i svi znaju šta rade i kako treba da se ponašaju - rekao je Mihajlović i dodao:- Kao što ni talenat kod igrača nije dovoljan za uspeh, tako ni pamet nije dovoljna za dobar uspeh u školi, već mora da se radi, ali mora da se bude primeran i izvan škole. Eto, recimo, ja sam uvek bio odličan đak, a kako izađem iz škole, odmah se potučem.Suštinu svoje poruke beogradskim osnovcima Savo Milošević je sveo na jednu jedinu rečenicu.- Nikada nikome nemojte želeti ono što ne želite sebi i nemojte raditi drugima ono što ne biste voleli da drugi rade vama - rekao je Milošević.

1
1

2
2

3
3

4
4

Mihini ispadi tokom karijere1. 1991 - Verbalni i fizički konflikt s Igorom Štimcem na finalnom meču Kupa Jugoslavije Zvezda - Hajduk2. 1998 - Na SP u Francuskoj pljunuo direktno u usta reprezentativca Nemačke Jensa Jeremisa3. 2000 - Tokom susreta Lige šampiona između Lacija i Arsenala fudbaleru engleskog tima rekao da je „crno go. no“, a onda ga i pljunuo4. 2003 - Kao igrač Lacija pljunuo u lice fudbalera Čelsija Adrijana Mutua

Može li autogram?Beogradski osnovci su posle izlaganja Alise Marić, Siniše Mihajlovića i Save Miloševića imali prilike da im postave pitanja, ali niko od njih se nije usudio da to učini. Istina, u jednom trenutku neko od mališana je podigao ruku, a kad su se svi ponadali da ima neko konkretno pitanje, on je upitao:- Može li autogram?Odgovor je, naravno, bio potvrdan, ali ne samo za njega.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track