HEROJ: Nikola Đurđić preporodio Grojter

Dar od boga

HEROJ: Nikola Đurđić preporodio Grojter

Fudbal -
Novopečeni srpski reprezentativac Nikola Đurđić opravdao komplimente trenera Grojter Firta u pobedi nad Šalkeom (2:1)

Heroj Grojter Firta!Srpski fudbaler Nikola Đurđić golom i asistencijom doneo je trijumf svojoj ekipi na gostovanju Šalkeu i to je bila prva zvanična utakmica na kojoj je Đurdić odigrao svih 90 minuta u dresu zelenih.Centarfor Grojtera kaže kako njegovom timu svakako nije bilo lako da se vrati posle teškog poraza od Majnca u prethodnom kolu.- Iskreno, posle prošle utakmice bilo je teško oporaviti se i doći na noge Šalkeu. Ipak, nekoliko promena u ekipi i malo hrabriji pristup meču doneli su nam tri boda - rekao je Đurđić.Posle zimskih priprema, trener Mihael Biskens je Đurđića nazvao „darom od boga“. Ovaj put nemački stručnjak je na drugačiji način iskazao svoju zahvalnost.- Trener je inače bivši igrač Šalkea, tako da mi je pred utakmicu rekao da bi mu pobeda protiv ovog tima posebno značila. Verovali ili ne, posle duela mi ništa nije rekao, samo mi je stegao ruku. Pravi Nemac - ispričao je Đurđić.Srpski fudbaler preskočio je slavlje posle pobede zbog obaveza koje ima prema srpskoj reprezentaciji, za koju treba da debituje.- Bilo je slavlja, i to velikog, ali nisam mogao da prisustvujem jer sam već u šest sati ujutro morao da krenem put Nikozije na okupljanje reprezentacije - objasnio je.

Biće teško, ali opstaćemoSrpski fudbaler u redovima Grojter Firta svestan je da njegov klub očekuje izuzetno težak posao u borbi za opstanak u Bundesligi.- Biće teško, ali ima nade. Ja verujem da ostajemo u ligi - ubeđen je Đurđić.

Mihajlović me motivisaoJedan od razloga za Đurđićevu sjajnu igru svakako je bila i podrška selektora Srbije Siniše Mihajlovića, koji je prethodne nedelje lično došao da prati igru svog budućeg reprezentativca.- Naravno da me je motivisao. Mnogo puta sam rekao da je to moj san i, iskreno, podrška koju sam dobio od selektora me jako motiviše. Sve je sad na meni - zaključio je Đurđić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track