POČELO JE: Otkrivena prva dokazana nameštaljka

Za zatvor

POČELO JE: Otkrivena prva dokazana nameštaljka

Fudbal -
Utakmica između Argentine i Bolivije igrana je u okviru kvalifikacija za Olimpijske igre u Londonu, a trajala je sve dok mađarski sudija nije dosudio penal za pobedu Argentine

Otkriće Evropola da je namešteno 380 mečeva širom Evrope, šokiralo je celokupnu sportsku javnost, sumnja se da je među onima koji su lažirali i jedan engleski Premijerligaš a sada se pojavio i snimak jedne od utakmica koje se vode kao nameštene.

Meč između mladih reprezentacija Argentine i Bolivije igran u okviru kvalifikacija za Olimpijske igre u Londonu završen je pobedom "gaučosa", posle sumnjivog jedanaesterca koji je dosudio mađarski arbitar Lenđel Kološ. On je utakmicu produžio za neverovatnih trinaest minuta, a u tom periodu svirao je i kazneni udarac koji je odlučio pobednika. Interesantno je da su fudbaleri Bolivije protestovali, dok je njihov trener sarkastično aplaudirao sudiji.

http://www.youtube.com/watch?v=NMdCR7leK_s

Mediji su posle ovog meča pisali da je neimenovani izvor, koji se predstavio kao profesuionalnio kladioničar, rekao da je ishod te utakmice bio "fiksan".

"Svi su znali da je utakmica nameštena. Argentinci su tražili promenu sudija, a pet minuta pre kraja, dok je rezultat bio 0:0, kvota na pobedu Argentine, ostala je za uživo klađenje niskih 1,5. To jasno ukazuje da je u pitanju nameštaljka".

Na propuste arbitra dan posle meča ukazao je i selektor Bolivije:

"Ne bih da zvučim patetično, ali zaista ne vidim razlog da se jedan normalan meč produži 12 minuta. Takve stvari uništavaju fudbal i više ne znam šta da mislim. Ljudi koji su organizovali turnir neprestano mi se izvinjavaju, rekao je Mark Sendi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track