OPTUŽBA: Crnogorac namestio meč Liverpul - Debrecin u LŠ!?

Mito i korupcija

OPTUŽBA: Crnogorac namestio meč Liverpul - Debrecin u LŠ!?

Fudbal -
Slavni engleski klub i mađarski predstavnik odigrali namešten meč pošto je golman gostiju Vukašin Poleksić primio mito

LIVERPUL - Jedan od nameštenih mečeva u Ligi šampiona, o čemu je Evropol juče izvestio javnost, jeste duel Liverpula i Debrecina, odigran na "Enfild roudu", tvrde mediji iz Engleske.

Meč je, prema pisanju ostrvske štampe, namešten preko golmana mađarske ekipe, Crnogorca Vukašina Poleksića.

Sporni meč odigran je 16. septembra 2009. godine u Liverpulu, a slavni engleski klub je pobedio rezultatom 1:0. Poleksić je, prema pisanju štampe primio mito kako bi namestio meč i primio najmanje tri pogotka. Međutim, ispostavilo se da je to bila "navlakuša", kako bi oni koji su namestili meč zaradili novac na malom broju golova, odnosno vršili kontra uplate. Jedini pogodak na meču postigao je Dirk Kajt u finišu prvog poluvremena.

Ponudu je, navodno, dala jedna kockarska kompanija iz Singapura, koja ima predstavništva u preko 30 zemalja sveta.

Da stvar bude zanimljivija, Poleksić je iste godine kažnjen sa dve godine neigranja zbog nameštanja rezultata protiv Fiorentine, u meču koji su Italijani dobili sa 4:3. Takođe je kažnjen i njegov saigrač Norbert Mesaroš

DEBRECIN: UEFA je ispitivala Poleksića!

Mađarski Debrecin objavio je danas da je Evropska fudbalska unija (UEFA) ispitivala crnogorskog golmana iz tog kluba Vukašina Poleksića u vezi sa nameštanjem utakmice Lige šampiona protiv Liverpula.

Kako je navedeno iz Debrecina, UEFA je 2010. ispitivala Poleksića o pristupima pre "dve međunarodne utakmice". Posle izveštaja jednih danskih novina, Debrecin je potvrdio da se radi o njihovim utakmicama protiv Liverpula i Fiorentine.

UEFA je naknadno preuzela akcije zbog utakmice protiv Fiorentine i suspendovala Poleksića na dve godine iz fudbala jer nije prijavio korupciju. Fudbalski savez Engleske (FA) i Liverpul su saopštili da ne znaju ništa o sumnjama vezanim za utakmicu u kojoj je engleski klub dobio sa 1:0 u septembru 2009. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track