VAN GAL: Kad čujem priče o nameštanju, setim se Dinama!

Sumnjiv meč

VAN GAL: Kad čujem priče o nameštanju, setim se Dinama!

Fudbal -
Selektor Holandije rekao je da kada je čuo za nameštanje utakmica u LŠ prvo mu je na pamet pao meč Dinamo Zagreb - Lion

Selektor reprezentacije Holandije, Lui Van Gal izjavio je da je utakmica između Dinama i Liona prvo što mu je palo na pamet, kada je čuo da su se nameštali i mečevi Lige šampiona.

Tada je francuski tim na Maksimiru "pregazio" Lion rezultatom 7:1 (1:1)."Pomislio sam na tu utakmicu. S obzirom da nema dokaza, moramo svi biti oprezni sa tim stvarima", rekao je Van Gal.Naime, Ajaks je tada bio na pragu druge faze takmičenja, dok je Lion mogao da prođe dalje samo u slučaju da na Maksimiru pobedi i postigne veliki broj golova - to se i dogodilo.Ajaks je tako završio na trećem mestu zbog lošije gol razlike, dok je Lion prošao dalje.

Zanimljivo, defanzivac "modrih" Domagoj Vida je posle jednog od pogodaka gostiju, u trenutku kada je držao loptu, a Gomis pokušavao da mu je uzme i što pre je prenese do centra, namignuo napadaču Liona.

Evropol je u ponedeljak obelodanio da je otkrio 680 nameštenih utakmica, od kojih 380 u Evropi. Među njima su i mečevi najelitnijih takmičenja, poput Lige šampiona. Nameštaljke su otkrivene u 30 zemalja, pa i Hrvatskoj.

http://www.youtube.com/watch?v=yfy-aPgZ6Ew

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track