Partizan pobedio Antićev Šandong golom Lazara Markovića
Foto: Www.partizan.rs

Protiv svojih

Partizan pobedio Antićev Šandong golom Lazara Markovića

Fudbal -
Crno-beli u poslednjoj proveri na pripremama u Antaliji savladali tim koji trenira proslavljeni srpski stručnjak
1 / 5 Foto: Www.partizan.rs

ANTALIJA - Fudbaleri Partizana savladali su u poslednjem prijateljskom meču na pripremama u Antaliji kineski Šandong sa 1:0 (1:0). Jedini gol za crno-bele protiv tima koji sa klupe predvodi Radomir Antić bio je Lazar Marković u 37. minutu.

Marković je jedini pogodak postigao posle odličnog pasa Saše Ilića, zaobišao je golmana kineske ekipe i potom rutinski sproveo loptu u mrežu.

Bio je ovo treći trijumf u osam mečeva ekipe Vladimira Vermezovića.Partizan je do ovog meča odigrao sedam kontrolnih mečeva, ostvario je samo dve pobede, uz dva remija i tri poraza: Đangsu (3:2), Karpati (1:0), Liteks (1:1), Admira (1:1), Pohang (1:3), Sevastopolj (1:2), Cirih (1:2).

http://www.youtube.com/watch?v=pgWszVfX8pw

PARTIZAN - ŠANDONG 1:0 (1:0)

Strelci: L. Marković 37.

PARTIZAN: Živko Živković - Marko Živković, Miljković, Ivanov, Stanković - Smiljanić, Ilić, Luka (Eliomar Silva od 75.), Pantić (Ninković od 68.) - Lazar Marković (Babić od 46.), Kojić.Klupa: Petrović, Pauljević, Lovre, Babić, Ninković, Leo Silva, Janković, Marković Saša, Knežević, Andrija Živković.Trener: Vladimir VermezovićŠANDONG: Jang Čeng, Liu Jindong, Du Vei, Žu Haibin, Vang Jongpo, Juan Vei Vei, Vang Gang, Liu Bin Bin, Lu Ženg, Maćena, Luo Senven.Trener: Radomir Antić

TOK MEČA

1. POLUVREME

Partizan je počeo meč sa Danilom Pantićem (1996) na mestu plejmejkera, a po prvi put u startnih 11 na pripremama u Beleku je i Lazar Marković. Njegov partner u napadu je Nemanja Kojić.

Posle uvodne inicijative Kineza, Partizan je preuzeo inicijativu i stvorio nekoliko izglednih prilika.Lazar Marković je u 19. minutu propustio zicer, pošto je izbio sam ispred golmana Jang Čenga koji je fenomenalnom odbranom izbacio loptu u korner.I u 25. minutu Marković je učestvovao u napadu Partizana. Marković je zajedno sa Lukom razmenio dupli pas, lopta je stigla do Saše Ilića koji lob udarcem šalje loptu do Luke, ali novajlija iz Rada je za malo bio neprecizan.

GOOL!!! Lazar Marković je doveo Partizan u vođstvo 1:0. Akcija iz snova crno-belih. Saša Ilić je provukao loptu između petorice igrača protivničkog tima, Marković primio loptu, zaobišao golmana i postigao prvenac na pripremama u Antaliji.

2. POLUVREME

Prva polovina drugog poluvremena protekla je bez većih šansi za jedan ili drugi tim. Uglavnom se igra između dva šesnaesterca.

Partizan je na početku drugog perioda izvršio jednu izmenu, umesto strelca jedinog gola u prvih 45 minuta Lazara Markovića, na terenu je Dejan Babić.

Luka je oprobao šut sa oko 40 metara u 66. minutu, ali je lopta fijuknula tik iznad roglja.

Veliku priliku propustio je Miljković. Bek crno-belih je u 78. minutu posle centaršuta Ninkovića glavom uputio loptu ka golu, ali je jedan igrač Šandonga sa gol crte telom sprečio novi pogodak.

Silva je u 80. minutu bio u solo prodoru, šutirao, a golman Šandonga u poslednjem trenutku interveniše.

Kraj meča.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track