PRED HRVATSKU: Pobeda Srbije nad Kiprom

Sledi Maksimir

PRED HRVATSKU: Pobeda Srbije nad Kiprom

Fudbal -
Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je Kipar, Dušan Tadić dvostruki strelac, Dušan Basta postigao prvenac

NIKOZIJA - Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je Kipar 3:1 (1:1) u prijateljskom meču igranom u Nikolziji, a golove za tim selektora Siniše Mihajlovića postigli su Dušan Tadić, dva i Dušan Basta.

Srbija je na startu meča, koji je predstavljao poslednju proveru pred duel sa Hrvatskom u kvalifikacijama za Mundijal 22. marta na Maksimiru bila bolja, ali su Kiprani posle kontranapada poveli golom Makridisa (19). Nakon toga domaći igrači imali su još nekoliko solidnih kantranapada, ali je izjednačujući gol Dušana Tadića (33) vratio ravnotežu na terenu.

U nastavku Srbija je od prvog trenutka bila bolja, a posle samo tri minuta igre Tadić (48) je drugim golom preokrenuo rezultat i dobveo naš tim u vođstvo.

Od tog momenta utakmica je prilično umirena, a domaćini za razliku od Srbije nisu imali šansu da izjednače. Sa druge strane Srbija je imala nekoliko polušansi ali promene rezultata do 70 minuta nije bilo. U tom momentu Rukavina je odlično prodro ubacio u šesnaesterac gde je Basta (70) bio najspretniji i postigao prvi gol za reprezentaciju Srbije.

Ovo je bila poslednja provera "Orlova" pred duel sa Hrvatskom 22. marta na Maksimiru. Igra iz drugih 45 minuta dobar je uvod za taj meč.

Tekstualni prenos

89 minut - Fudbaleri Kipra su dobili prvi žuti karton na utakmici

79. minut - Prvi ozbiljniji pokušaj Kiprana u nastavku, bez većih problema za Stojkovića.

70 minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL - 3:1 - Posle prodora Rukavine Dušan Basta se najbolje snašao i postiigao prvi gol u nacionalnom dresu.

http://www.youtube.com/watch?v=Le7tCieRpwY

57. minut - Tek što je ušao u igru Dušan Basta je ubacio loptu u kazneni prostor Kiprana, ali je niko od napadača Srbije nije zahvatio.

55 minut - Novi pokušaj Filipa Đorđevića, ali je lopta pogodila stativu.

48 minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL 1:2 - Sulejmani je ubacio loptu u šesnaesterac gde se najbolje snalazi Tadić i drugim golom na utakmici dovodi Srbiju u vođstvo.

http://www.youtube.com/watch?v=6SQvQX0xClY

46 minut - U prvom kontaktu sa loptom Filip Đorđević je bio u prilici alsi se nije najbolje snašao.

Drugo poluvreme

45. minut - Kraj prvog poluvremena

44 minut - Pokušaj Kolarova sa više od 30 metara, bez ozbiljnije pretnje po gol Kiprana.

39 minut - Sijedis je pokušao, ali je posle dobrog napada Kiprana lopta otišla pored gola

33 minut - GOOOOOOOOOOOOOOOL - 1:1 - Pred golom Kiprana naši igrači su došli do lopte, Đurđić je asistirao Tadiću, koji ju je sa leve strane proturio kroz noge golmanu domaćih.

http://www.youtube.com/watch?v=JWP3Uh6uHKw

30 minut - Tečan napad Srbije, Tošić je posle dobre kretnje lopte ostao sam na desnoj strani, ali mu je golman Kiprana na vreme ušao u šut.

23 minut - Novi pokušaj Hristofija, ali je ovoga puta lopta završila u korneru.

19 minut - GOOOOOOOOOL! 1:0 - Hristofi je prodro sa desne strane centrirao, a u petercu našeg tima Makridis je bio najspretniji

http://www.youtube.com/watch?v=-ZLlVNzQCb0

16. minut - Slobodan udarac za Srbiju sa desne strane ali je pokušaj Kolarova dva puta izblokiran.

13. minut - Korner za Srbiju, centaršut Tošića, ali bez opasnosti po domaćina.

9. minut - Prodor Đuričića i šut pored gola.

5. minut - Srbija je preko Kolarova dva puta probija po levoj starni, ali za sada nema ozbiljnijih prilika pred golom Kiprana.

Sudija: Jakos (Grčka)

SRBIJA: Stojković - Ivanović, Tomović, Nastasić, Kolarov - Kuzmanović, Petrović - Tošić, Đuričić, Tadić – Đurđić.

Tesktualni prenos

Reprezentativcima Srbije ovo će biti generalna provera pred nastavak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014. godine u Brazila. Srbija će naredni meč u kvalifikacijama odigrati 22. marta protiv Hrvatske u Zagrebu.

Selektor "orlova" Siniša Mihajlović istakao je da rezultat nije u prvom planu, ali svakako da bi pobeda, naročito praćena dobrom igrom, u velikoj meri podigla moral srpskim igračima pred duel u Zagrebu.Mihajlović je najavio izmene u timu, a debitant Nikola Đurđić će predvoditi napad "orlova".

Kipar - Srbija 3:1 (1:1)

STADION: GSP u Nikoziji. GLEDALACA: 1000. SUDIJA: Atanasis Ćiakos (Grčka). POMOĆNICI: Hristos Akrivos, Ilias Aleksas (Grčka). ČETVRTI SUDIJA: Marios Panaji (Kipar). Žuti karton: Dobrašinović (Kipar).

STRELCI: 1:0 Makridis 19, 1:1 Tadić 33, 1:2 Tadić 48, 1:3 Basta 70. minut.

KIPAR: Jorgalidis, Dosa, Haralambus, Sielis, Solomu, Hristofi (od 60. Efrem), Haralambides, (od 65. Avram), Makridis, Marakos, Sotiru, Nikolau (od 57. Dobrašinović).

SRBIJA: Stojković, Ivanović (od 46. Rukavina), Tomović, Nastasić, Kolarov, Kuzmanović, Petrović (od 46. Radovanović), Đuričić, Tošić (od 46. Sulejmani), Tadić (od 55. Basta), Đurđić (od 46. Đorđević).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track