Srbi platili Rumunu 200.000 evra da proda utakmicu Kotbusa?

Optužbe iz komšiluka

Srbi platili Rumunu 200.000 evra da proda utakmicu Kotbusa?

Fudbal -
Mile Jerković i Zoran Petrović 2002. preko sadašnjeg trenera Steaue Regekamfa pokušali da utiču na meč Bajern – Kotbus

Teške optužbe.Rumunski mediji tvrde da je sadašnji trener Steaue Lorenciju Aurelijan Regekamf pokušao da u dogovoru sa srpskom mafijom iz Beograda namesti utakmicu između Bajerna i Energi Kotbusa. Taj meč trebalo je da bude završen sa tri gola prednosti za klub iz Minhena, ali je završen rezultatom 3:1 za Bavarce.Rumunski portal Prosport piše da je Lorenciju Aurelijan Regekamf mogao da izgubi život jer je prevario srpsku kladioničarsku mafiju za 200.000 evra. Kao ljude iz beogradskog podzemlja isti sajt navodi Mileta Jerkovića i Zorana Zonju Petrovića, koji su bili bliski saradnici Željka Ražnatovića Arkana.Celu aferu u medijima otkrio je čelnik Dinama iz Bukurešta Kornel Dinu.- Zvao me je Julijan Kirica i rekao mi da je njegov kum Regekamf upao u velike probleme zbog dila sa srpskom mafijom. Od njih je u Beogradu u septembru 2002. uzeo 200.000 evra kako bi namestio meč između Bajerna i Kotbusa. Njegov klub je trebalo da izgubi s tri gola razlike. Ipak, meč je završen rezultatom 3:1 za Bajern - ispričao je Dinu i pojasnio svoju ulogu u celoj aferi:- Opasni tipovi iz Srbije su tražili da vrati pare, što je Regekamf odbijao. Tada me je zvao Kirica s molbom da mu spasem kuma, jer opasni tipovi iz Srbije žele da ga... Znate već. Preko svojih veza iz Beograda spasao sam život Regekamfu.Lorenciju Aurelijan Regekamf je na tom meču, igranom 21. septembra 2002, zamenjen u 66. minutu zbog loše igre.

Ko je Zoran PetrovićZoran Petrović je jedan od žestokih momaka s beogradskog asfalta. Bio je direktor klubova Beograd i Obilić. Ratovao je zajedno sa Arkanom, a posle sukoba sa istim godinama je živeo na Kipru. U postupku protiv Cece Ražnatović u vezi s prodajom igrača Zonja je imao status svedoka jer je prema navodima tužilaštva bio upoznat s transferima igrača koji su prodavani u inostranstvo.

Ko je Mile JerkovićMile Jerković je kontroverzni biznismen iz Bačke Topole koji se obogatio tokom devedesetih godina prošlog veka. Poslovno je sarađivao sa Arkanom i Darkom Šarićem. Vlasnik je velikog broja preduzeća i nekoliko hiljada hektara oranica po Vojvodini. Osuđen je 2008. na sedam godina zatvora zbog učešća u švercu cigareta, ali nije odležao robiju. Otac je desetoro dece, milioner, a završio je samo osnovnu školu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track