POSLOVNA VEZA: Šarićev klan bio na čelu Zvezde?

POSLOVNA VEZA: Šarićev klan bio na čelu Zvezde?

Fudbal -
Policija istražuje na koji način je Duško Šarić preko svog druga Marka Miškovića imao uticaj u rukovođenju klubom s Marakane

Afera na pomolu.Kako Kurir nezvanično saznaje, policija istražuje da li je brat odbeglog narko-bosa Duško Šarić imao uticaj u rukovođenju FK Crvena zvezda. Proverava se da li je Šarić dolazio u klub u društvu Marka Miškovića, tadašnjeg finansijera crveno-belih, u vreme dok je predsednik bio Toplica Spasojević, 2008. godine.- Nikada taj čovek za kog me pitate nije dolazio u Crvenu zvezdu! Nikada! To nema veze sa istinom - bila je prva reakcija Toplice Spasojevića kada je Kurir pokušao da istraži saznanja policije.Srpski biznismen kaže da nije bio u velikoj ljubavi sa Markom Miškovićem.- Kako je taj mogao da dolazi u Zvezdu kad Marko nije ni bio u klubu. Dobro je poznato da nas dvojica nismo razgovarali, a Marko je za vreme mog mandata bio samo tri ili četiri meseca u klubu.Policija istražuje da li je Šarić imao uticaja u Crvenoj zvezdi. S obzirom na uticaj koji je Marko Mišković imao najpre kao finansijer, a zatim i kao član Upravnog odbora kluba, moguće je da se pitao za transfere fudbalera koji su dolazili i odlazili s Marakane.Policija proverava saradnju Miškovićeve firme „Mera invest“ sa Šarićevim kompanijama. Upravo je firma mlađeg Miškovića bila jedan od finansijera Crvene zvezde. Podsetimo, Markov otac Miroslav Mišković i bivši predsednik Zvezde Toplica Spasojević dugogodišnji su prijatelji i saradnici.

Mišković je često vikao na fudbalere Crvene zvezde
Mišković je često vikao na fudbalere Crvene zvezde

Bunja ostao bez para za pojačanjaIz sukoba Toplice Spasojevića i Marka Miškovića najdeblji kraj je izvukao tadašnji sportski direktor Goran Bunjevčević jer je ostao bez obećanih pet miliona evra za prelazni rok. On tako nije mogao treneru Zdenjeku Zemanu da omogući pojačanja. Goran Bunjevčević je imao dogovor s Darkom Kovačevićem, Nikolom Drinčićem i Nemanjom Vućićevićem. Trebalo je u klub da se na pozajmicu vrate Milan Biševac i Nenad Kovačević, a pregovaralo se i sa napadačem Mohamedom Kalonom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track