AFERA IGOR DULJAJ: Nestalo 3,5 miliona evra?

AFERA IGOR DULJAJ: Nestalo 3,5 miliona evra?

Fudbal -
Transfer veznog igrača iz Partizana u Šahtjor 2004. godine vredeo oko 4.000.000 €, a u ugovoru piše da je u Ukrajinu otišao za 500.000

Dokaz posle devet godina!Devet godina nakon transfera Igora Duljaja iz Partizana u Šahtjor, Kurir je došao u posed dokumenta koji potvrđuje da je ugovor između dva kluba potpisan na svega 500.000 evra, iako su mediji tada pisali da je transfer vredan oko četiri miliona.Da je tadašnji reprezentativac Jugoslavije Igor Duljaj za višemilionski iznos otišao u Ukrajinu piše i na specijalizovanim sajtovima, koji iako nisu potpuno pouzdani, veoma retko greše. Igor Duljaj je igrao za Šahtjor punih šest godina.Zastupnik Partizana u ovom ugovoru koji je sklopljen 16. februara 2004. godine bio je tadašnji generalni sekretar Žarko Zečević, dok je predstavnik Ukrajinaca bio Sergej Palkin. U pomenutom dokumentu jasno stoji da je klub iz Donjecka dužan da plati 500.000 evra za fudbalera koji je bio jedan od ključnih igrača crno-belih u prvom istorijskom učešću u Ligi šampiona.Imajući u vidu da su klubovi širom Evrope tih godina veoma izdašno plaćali, malo je iznenađujuće da su prebogati Ukrajinci za Duljaja izdvojili svega pola miliona evra. Pored toga, postoje indicije da je na identičan način obavljen i transfer Zvonimira Vukića u ovaj ukrajinski klub.

Zaboravio šta je radio pre devet godina
Zaboravio šta je radio pre devet godina

Postoje indicije da je na identičan način obavljen i transfer Zvonimira Vukića u isti klub
Postoje indicije da je na identičan način obavljen i transfer Zvonimira Vukića u isti klub

Zeka: Transfer 500.000 evraNekadašnji generalni sekretar Partizana Žarko Zečević nije mnogo želeo da govori na tu temu, već je poručio da sve postoji dokumentovano u klupskim knjigama.- Pitate me nešto što je bilo pre deset godina i ja stvarno ne mogu da se setim koliki je bio transfer. Jedino što mogu da kažem jeste to da je vrednost bila onolika koliko piše u papirima. I to je sve - kaže Zečević.

Oštećena državaPrema saznanjima Kurira, postoji sumnja da je ostatak novca, odnosno 3,5 miliona evra uplaćeno na ofšor kompaniju „Union marketing limited“ s Devičanskih ostrva.Time nije oštećen samo Partizan kao klub nego i tadašnja država Jugoslavija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track