SUMNJIV TRANSFER: Žarko Zečević uhvaćen u laži

SUMNJIV TRANSFER: Žarko Zečević uhvaćen u laži

Fudbal -
Bivši generalni sekretar Partizana tvrdi da je Duljaj prodat Šahtjoru za 500.000 evra, Kurir došao do ugovora u kojem je samo provizija za menadžera bila 700.000 evra

Neko je maznuo lovu!Iako po slovu ugovora od prodaje Igora Duljaja Šahtjoru 2004. godine Partizanu pripada svega 500.000 evra, bivši generalni sekretar Žarko Zečević potpisao je ugovor o zastupničkoj proviziji po kojem menadžeru koji je posredovao u poslu sleduje 700.000 evra.Od pomenute sume crno-beli su, i to preko ofšor kompanije „Junion marketing limitid“, na račun agenta uplatili svega 50.000 evra, zbog čega je protiv nekadašnjeg generalnog sekretara kluba iz Humske podneta krivična prijava.Ovaj papir nedvosmisleno ukazuje da je transfer tadašnjeg reprezentativca Jugoslavije iznosio znatno više od pomenutih pola miliona evra, koliko stoji u zvaničnim papirima srpskog šampiona. U prilog tome ide i podatak da je na specijalizovanim sajtovima njegova cena sada, u 33. godini života procenjena na 400.000 evra, a u vreme kada je iz Humske otišao u Donjeck imao je 25 godina, bio je reprezentativac Jugoslavije i s Partizanom je nastupao u Ligi šampiona.Štaviše, svi specijalizovani sajtovi, ukrajinski i srpski mediji tvrdili su da je ukupan transfer iznosio više od 3.000.000 evra, pa su Žarko Zečević i tadašnje rukovodstvo Partizana dužni da otrkiju gde je otišao pomenuti novac i da li je zaista završio na računima njihovih ofšor kompanija.

Zeka: Ne zovite me višeNekadašnji generalni sekretar Partizana Žarko Zečević pre neki dan je izjavio da je ugovor bio vredan onoliko koliko piše u papirima, a juče nije želeo da priča s novinarima Kurira.- Nema potrebe da me više zovete. Pišite šta hoćete - rekao je Žarko Zečević.

Duljajev transfer nezvanično iznosio četiri miliona evra
Duljajev transfer nezvanično iznosio četiri miliona evra

Ugovor za proviziju po kome menadžeru sleduje 700.000 €
Ugovor za proviziju po kome menadžeru sleduje 700.000 €

Ugovor Partizana i Šahtjora po kome je Duljaj prodat za 500.000 €
Ugovor Partizana i Šahtjora po kome je Duljaj prodat za 500.000 €

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track