Dejan Stanković: Kraj će biti kad ja kažem

Ne može bez Srbije

Dejan Stanković: Kraj će biti kad ja kažem

Fudbal -
Stanković se oporavio od povrede i sada razmišlja o tome kako što bolje da se pripremi za meč s Hrvatskom

Na redu su Hrvati.Proteklih devet meseci Dejan Stanković borio se za svoje pravo da kaže „došao je kraj“, a ne da definitivan odlazak s terena u penziju diktira jak bol. Pobedio je povredu Ahilove tetive, pa sada želi da se izbori za što bolju fizičku spremu kako bi došao u situaciju da trijumfuje na Maksimiru protiv Hrvatske.- Odavno sam rekao selektoru da su za moj povratak potrebni neki uslovi. Prvo je trebalo da se oporavim, a onda steknem kondiciju i dobijem priliku da igram. Uz to, moram da budem zadovoljan kako igram i kako se osećam, pa ako se sve to dopadne i selektoru, onda može da se priča o mom povratku u reprezentaciju - rekao je Stanković.Pritisnut dugim i dosadnim oporavkom, Stanković je u nekoliko momenata razmišljao o životu van fudbala.- Shvatio sam da ću posle odlaska u igračku penziju morati ponovo da učim kako se hoda. Ipak, nisam želeo da kraj karijere dođe zbog povrede i zato sam se borio za priliku da makar još jednom zaigram.Iako savetodavci sa svih strana upozoravaju da mu povratak u reprezentaciju nije potreban, ljubav prema dresu i želja da se pomogne jača je od svega.- Pričao sam s ozbiljnim asovima srpskog sporta, osvajačima olimpijskih medalja i 90 odsto njih mi kaže: šta će ti to. Međutim, volim taj dres, hoću da pomognem, to su moji motivi.

Začuđen zbog AntićaTvrdnja Radomira Antića da je tajni sastanak Tomislava Karadžića i pojedinih igrača uticao na lošu igru i rezultat meča s Australijom na SP.- Pokušao sam da se setim kakav smo to sastanak imali i setio sam se da smo se u dvorištu hotela posle ručka sreli s Karadžićem pored fontane i pričali. Ništa posebno tu nije bilo rečeno i malo sam se začudio kada sam pročitao intervju „mistera“ da zbog toga nismo dobro igrali.

S Vidićem mnogo jačiPovratkom Nemanje Vidića, „orlovi“ bi bili znatno jači.- Ako smo mojim povratkom dobili 20 odsto, onda bismo s Vidićem bili 80 odsto jači. Nismo razgovarali o tome, ali svi znamo ko je Nemanja.

Igraću za ZvezduStanković ističe da nije realno da pre odlaska u penziju odigra neku utakmicu za Crvenu zvezdu.- Karijeru ću završiti u Interu, a u dresu Zvezde bih možda mogao da odigram jednu revijalnu utakmicu. Međutim, znam da ću se negde sresti u budućnosti s mojom Zvezdom, iako još nisam siguran da li ću jednog dana biti trener, sportski direktor, predsednik kluba...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track