Grubor: Ugovor je nevažeći  Veštak: Zečevićev potpis validan

Neko laže

Grubor: Ugovor je nevažeći Veštak: Zečevićev potpis validan

Fudbal -
Dokument o proviziji menadžeru od 700.000 € za transfer Igora Duljaja u Šahtjor iz Donjecka postoji, ali u Partizanu ga smatraju nevažećim

Razvlačenje po sudovima!Generalni sekretar Partizana Darko Grubor kaže da u Humskoj smatraju da ugovor o proviziji od 700.000 evra za prodaju Igora Duljaja Šahtjoru nije validan i da se taj predmet nalazi u sudskom postupku. Prema njegovim rečima, crno-beli su još pre nekoliko godina pokrenuli sudski spor za utvrđivanje ispravnosti ovog dokumenta i smatraju da je nepotrebno dizati toliku medijsku pažnju oko toga.- Fudbalski klub Partizan osporava ugovor o proviziji i od 2007. godine taj predmet je na sudu. Očekujemo da će sud doneti konačnu odluku u tom sporu i smatramo da bi to trebalo da se desi uz što manji medijski pritisak - kaže Grubor.Međutim, Kurir je došao u posed dokumenta koji potvrđuje da je Žarko Zečević, tadašnji generalni sekretar Partizana, zaista potpisao ugovor o zastupničkoj proviziji. Štaviše, to je čak u dva navrata potvrdio i stalni sudski veštak za dokumenta, rukopise i ostala kriminalistička dokumenta, profesor doktor Živojin Aleksić.Advokat Vlado Pavićević, koji zastupa oštećenu stranu u sporu s Partizanom, pojašnjava nedoumice u vezi sa ovim slučajem.- Mi smo protiv Partizana prvobitno dobili presudu po kojoj je klub dužan da nam isplati još 650.000 evra. Posle toga, Partizan je mog klijenta, koji je posredovao u ovom transferu, optužio za falsifikovanje dokumenta, ali je naš najveći autoritet u toj oblasti, gospodin Živojin Aleksić, u dva navrata veštačio da je Zečević svojeručno potpisao taj dokument - kaže Pavićević i nastavlja:- Sud je prihvatio veštačenje gospodina Živojina Aleksića, ali sada fudbalski klub Partizan pokušava da ospori da li je moj klijent, firma „Folibela“, uopšte imao pravo da posreduje u prodaji Igora Duljaja.

Veštak nema dilemu da je Zečevićev potpis na ugovoru
Veštak nema dilemu da je Zečevićev potpis na ugovoru

Duljaj ispade jeftiniji od menadžera
Duljaj ispade jeftiniji od menadžera

Krivična prijava protiv ZekeAdvokat Pavićević kaže da je podneta krivična prijava protiv Žarka Zečevića, ali da četiri godine nije pokrenut istražni postupak.- Taj predmet se nalazi u Višem javnom tužilaštvu, a za njega je zadužen zamenik javnog tužioca Jelena Katić. Meni kao advokatu nije jasno zbog čega za to vreme nije pokrenut istražni postupak protiv Žarka Zečevića ili nekog drugog lica iz Partizana, koji je odgovoran što je zemlju ušlo samo 500.000 evra, a ne sva četiri miliona, za koliko je prodat Igor Duljaj - kaže Pavićević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja