REMI: Partizan sa penala izbegao poraz

Šćepović spasao crno-bele

REMI: Partizan sa penala izbegao poraz

Fudbal -
Partizan i Gorica igrali su bez pobednika, 1:1
1 / 7

NOVA GORICA - Fudbaleri Partizana i Gorice igrali su bez pobednika 1:1 u prijateljskom meču u Novoj Gorici.Gorica je povela golom Mihe Mevlje u 16. minutu, a izjednačio je Marko Šćepović u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena iz jedanaesterca. Gorica je povela u 16. minutu. Posle ubačene duge lopte sa centra fudbaleri Partizana su mislili da je ofsajd, ali je Mevlja nastavio akciju, iskoristio povratnu loptu i savladao Petrovića. On je nakon toga odbranio dve dobre šanse, kada su u prilici bili Šturm i Gregorič. Fudbaleri Partizana su posle toga pojačali napade, a prvu veliku priliku imali su u 39. minutu kada je posle dodavanja Ilića Šćepović šutirao sa 16 metara, ali je golman slovenačkog tima uspeo da odbrani. Nakon toga Ninković i Ilić su imali dobre šanse, ali nisu uspeli da postignu gol. Partizan je izjednačio u prvom minutu sudijske nadoknade vremena posle penala, pošto je igrač Gorice u šesnaestercu oborio Šćepovića. Napadač Partizana je sa 11 metara po zemlji poslao loptu u levu stranu gola. Trener Partizana Vladimir Vermezović je u drugom poluvremenu promenio sve igrače osim Tomislava Pajovića, dok je njegov kolega Miran Srebrnič izveo tim iz prvog dela. U drugom delu utakmice nije bilo golova, u šansama su bili Mitrović i Brašanac ali nisu bili precizni. Sa druge strane neuspešni su bili Šturm i Gregorič. U 92. minutu u velikoj prilici bio je Eliomar, ali je golman Simčić loptu izbio u korner. Posle ubacivanja lopte, Lovre je mogao da donese pobedu Partizanu, ali je glavom šutirao pored gola.Poslednju pripremnu utakmicu srpski šampion igraće 19. februara, od 17 sati protiv fudbalskog kluba Koper.

SASTAVI TIMOVA:

PARTIZAN: Petrović - Aškovski, Ivanov, Pajović, Marko Živković - Smiljanić, Luka, Ilić, Ninković - Šćepović, Kojić. Klupa: Živko Živković, Stanković, Volkov, Pauljević, Lovre, Babić, Jojić, Leo Silva, S. Marković, Knežević, Mitrović.

GORICA: Simčić - Širok, Celcer, Gregorič, Jogan - Vetrih, Mevlja, Ndiaje, Žigon - Mbida, Šturm.

TOK MEČA

5. minut - Luka je fauliran na 20 metara od gola sa desne strane, posle lepog driblinga. Isti igrač je izveo udarac tako što je odigrao ka Iliću. Pokušana je akcija sa treninga, ali je u poslednjem momentu Gregorić presekao pas i izbio loptu.

16. minut - 1:0 strelac Mevlja. Ubačena je jedna dugačka lopta sa centra, odbrana crno-belih je mislila da je ofsajd, ali je akcija nastavljena i na povratnu loptu je na drugoj stativi naleteo Mevlja i ubacio je u mrežu.

19. minut - Odličan centaršut Gregoriča posle još jedne neuspele ofsajd zamke, Šturm ostaje potpuno sam na petercu i šutira iz prve, a Petrović fenomenalno hvata živu loptu.

27. minut - Gregorič dobija žuti karton zbog grubog faula nad Šćepovićem.

31. minut - Opet propala ofsajd zamaka, Gregorič ulazi sam sa desne strane u kazneni prostor i šutira sa 10 metara, Petrović siguran.36. minut - Žuti karton za kapitena Ilića38. minut - Ilić je uputio dobar pas ka Kojiću, ali je napadač Partizana malo zakasnio na loptu

39. minut - Velika šansa za crno-bele. Ilić je presekao jednu loptu na 40 metara, poveo je ka golu i onda vratio ka Šćepoviću na 16 metara, koji šutira iz prve u donji ugao, ali je Simčič uspeo da odbrani

41. minut - Ninković posle lažnjaka šutirao sa 16 metara, ali je golman odbranio45. minut - Penal za crno-bele posle prekršaja nad Šćepovićem. On je izveo penal i doneo izjednačenje PartizanuII poluvreme46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Vermezović je promenio kompletnu postavu, osim Pajovića. Domaćini u potpuno istom sastavu kao u prvom poluvremenu.47. minut - Mitrović je glavom šutirao preko gola posle kornera koji je izveo Knežević52. minut - Brašanac oštro opaljuje sa 23 metara, golman brani.57. minut - Šturm pokušava glavom posle jedne dubinske lopte, ali ona odlazi u aut.62. minut - Izlazi Pajović, ulazi Lovre. Igra se čvrsto sa obe strane, ali bez golova u drugom delu meča.65. minut - Brašanac dobija žuti karton.72. minut - Partizan ima više od igre, ali bez rezultata74. minut - Šansa za crno-bele. Leo je odlično ubacio u 16 metara po krilu, utrčava iza leđa Volkov i vraća je ka penalu, ali nema nikog da je gurne u gol.81. minut - Pokušaj Brašanca da uposli Mitrovića iza leđa odbrane, ali lopta odlazi u gol aut.82. minut - Pauljević pokušava da lobuje golmana, lopta ide preko gola.87. minut - Slobodan udarac za Goricu, ali je udarac završio u živom zidu crno-belih.89. minut - Brašanac je uputio odličan udarac sa 20 metara, ali je golman Gorice odlično intervenisao.90. minut - Dve šanse za Partizan u poslednjim trenucima meča. Leo je odlično šutirao sa oko 16 metara, ali golman Gorice loptu izbacuje u polje. Korner je izveo Knežević, ali je Lovre glavom šutirao preko golaKRAJ MEČA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track