NOVAK TALIJA: Milan uništio moćnu Barsu!

Katalonci pred eliminacijom

NOVAK TALIJA: Milan uništio moćnu Barsu!

Fudbal -
Mladi tim Milana ubedljivo je savladao katalonski tim i nalazi se na korak od plasmana u četvrtfinale Lige šampiona.
1 / 7

Fudbaleri Milana priredili su veliko iznenađenje u prvom meču osmine finala Lige šampiona, oni su na svom terenu ubedljivo savladali favorizovanu Barselonu rezultatom 2:0, dok su Galatasaraj i Šalke u Istanbulu odigrali nerešeno (1:1).

Milan je potpuno zasluženo savladao Barselonu. Španski tim praktično nije stvorio pravu priliku na čitavom meču, a najbolji igrač na planeti - Lionel Mesli bio je neprimetan na terenu.

Domaći tim je sjajno odigrao u odbrani i maksimalno iskoristio svoje šanse. Istina, prvi gol Milana biće predmet diskusije, jer je lopta pre udarca Boatenga pogodila Zapatu u ruku.Najbolji teniser sveta i veliki navijač Milana, Novak Đoković posmatrao je uživo meč sa tribina San Sira i tako doneo sreću Rosonerima.

Na meču u Istanbulu gledali smo sjajno prvo poluvreme u kome su viđena dva gola, i prilično nezanimljivo drugo.Jilmaz je u 12. minutu doneo prednost domaćoj ekipi, dok je Džons u samom finišu poluvremena izjednačio na 1:1 i to je bio konačan rezultat utakmice.

http://www.youtube.com/watch?v=D3X2z_JwkL8

MILAN - BARSELONA 1:0 (Boateng 57, Muntari 81) Tok meča:Prvu ozbiljniju priliku na meču imala je Barselona. Nakon centaršuta Alveša, lopta je u kaznenom prostoru pogodila Meksesa u ruku, ali na sreću Rosonera Pedro je tom prilikom bio u ofsajdu.Samo tri minuta kasnije Milan je imao fenomenalnu priliku da dođe do prednosti. El Šaravi je sjajno prošao po levoj strani, ušao u kazneni prostor, imao priliku da uputi udarac, međutim, dao je duži for pa je Pujol stigao da interveniše. Nakon kornera, Boateng je odlično skočio, ali lopta je završila pored stative.

Usledio je prilično miran period igre, bez prilika za gol. Barsa je imala loptu u posedu, međutim, odbrana Milana je odlično odrađivala svoj deo posla.Domaći tim nije dozvolio Kataloncima da prikažu svoju prepoznatljivu igru. Barselona za prvih 45 minuta praktično nije imala ozbiljniju priliku da postigne gol.

Milan u 57. minutu dolazi do prednosti golom Kevina Prinsa Boatenga! Nakon slobodnog udarca koji je izveo Montolivo, lopta je pogodila Albu, a nakon toga Zapatu i došla do Boatenga, koji je sjajnim udarcem šalje u desni ugao Barsinog gola.

Malo je nedostajalo da Milan u 59. minutu duplira prednost. Boateng je prošao sa desne strane i poslao loptu ka Šaraviju, ali odbrana Barse je reagovala u poslednji čas.

Nakon sjajne akcije u 81. minutu Milan je duplirao prednost! Nijang je započeo akciju, prosledio loptu do El Šaravija koji fenomenalno asistira do Muntarija, koji maestralnim volej udarcem izaziva erupciju oduševljena na San Siru (2:0).

Igrač utakmice: Kevin Princ Boateng
Igrač utakmice: Kevin Princ Boateng

GALATASARAJ - ŠALKE 1:1 (Jilmaz 12 - Džons 45)

Tok meča:Galatasaraj je sjajno otvorio utakmicu. Već u 13. minutu domaći tim dolazi do prednosti golom Jilmaza. Seldžuk je sjajno pronašao na ivici šesnaesterca Jilmaza koji je bez problema savladao glmana Šalkea i izazvao neverovatnu erupciju oduševljenja na Turk Telekom Areni.

Tri minuta nakon primljenog gola, nemački tim je imao sjajnu priliku da dođe do izjednačenja. Nakon izvedenog kornera Huvedes je odlično skočio i praktično savladao Musleru, međutim, lopta je prošla pored stative. Huntelar je propustio neverovatnu priliku da je skrene u mrežu domaće ekipe.

Sredinom prvog poluvremena Galata je mogla da duplira prednost. Nakon udarca Snajdera lopta se od Hildebranda odbila i stigla na nogu Altintopu, koji u svom stilu upućuje snažan udarac, ali lopta pogađa prečku.Galatasaraj je imao inicijativu, u 39. minutu Jilmaz je ponovo imao priliku nakon dodavanja Drogbe, međutim, golman Šalkea je bio siguran.Nekoliko trenutaka pre samog kraja prvog dela meča, Šalke je uspeo da izjednači rezultat. Nakon jedne greške na sredini terena usledila je kontra gostiju. Farfan je odlično uposlio Džonsa koji rutinski postiže pogodak (1:1).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track