HAOS U LIONU: Francuski nacisti pretukli pristalice Totenhema

Navijački rat

HAOS U LIONU: Francuski nacisti pretukli pristalice Totenhema

Fudbal -
Desetine navijača francuskog kluba sa fantomkama napala Engleze dok su gledali mečeve Lige šampiona u pabu

LION - Grupa od 50-tak navijača Liona sa fantomkama upala je u jedan bar i pretukla pristalice Totenhema. Trojica engleskih navijača su završili u Hitnoj pomoći sa težim povredama, jedan od njih sa povredama glave.

Lion i Totenhem večeras igraju revanš meč šesnaestine finala Lige Evrope. Prema izjavama svedoka, u trenutku dok su fanovi londonskog kluba pili u baru "Smoking Dog", pristalice Liona su razbile ulazna vrata te u unutrašnjost lokala počeli da bacaju baklje, šipke, stolice.

"Oko 22.20 bar je bio pun navijača Totenhema koji su gledali mečeve Lige šampiona. Ispred izloga, koji je napravljen od pojačanog stakla, odjednom se pojavila grupa od nekih 20-25 osoba. Sasuli su izlog raznim predmetima, nisu ni pokušavali da uđu unutra. Zatim se situacija smirila. Ali, huligani su se vratili sa pojačanjem i opet je krenula frka. Tri navijača Totenhema su prebačena u bolnicu, a jedan je imao povrede glave", izjavio je vlasnik "Smoking Dog" paba.

Prema izjavama svedoka navijači Liona, koji su svi imali fantomke na glavi, koristili su nacističke pozdrave. Iz tog razloga mnogi veruju da je napad, osim običnog navijačkog razračunavanja, bio motivisan i antisemitizmom, s obzirom da su mnogi navijači Totenhema jevrejskog porekla.

Totenhem je u prvom meču slavio rezultatom 2:1.

http://www.youtube.com/watch?v=mqJK3Dae0Uo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track