USPEŠAN START: Zvezda preokretom posekla Javor

Superliga Srbije

USPEŠAN START: Zvezda preokretom posekla Javor

Fudbal -
Ovim trijumfom Zvezda je odmah na satartu prolećnjog dela šampionata prepolovila prednost prvoplasiranog Partizana
1 / 4

BEOGRAD - Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su u Beogradu ekipu Javora s 2:1 u meču 16. kola Superlige Srbije.Javor je poveo golom Marka Momčilovića u 52. minutu, a Zvezda je izjednačila u 58. pogotkom Vukana Savićevića i preokrenula rezultat u svoju korist četiri minuta kasnije golom Luke Milunovića. Prvu priliku za gol imala je ekipa Javora u 12. minutu, kada je nakon centaršuta sa desne strane Vladimir Radivojević šutirao preko gola. Zvezda je prvu šansu imala dva mita kasnije kada se Filip Kasalica najbolje snašao u šesnaestercu nakon centar šuta Darka Lazovića, ali je slabo šutirao glavom, pa je golman gostiju Đorđe Lazović lako odbranio. Javor je najbolju priliku imao u 41. minutu kada je posle kontranapada Predrag Đorđević odlično šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je na golu bio siguran Boban Bajković. Crveno-beli su do kraja prvog poluvremena imali još jednu priliku, ali Milijaš iz skraćenog kornera sa desne strane nije uspeo da pogodi mrežu. Na samom početku drugog poluvremena Javor je imao odličnu šansu u kojoj se našao Iseani Onjila, ali je golman Bajković odlično reagovao i zaustavio njegov pokušaj. Fudbaleri Javora su postigli gol u 52. minutu nakon sjajne kombinacije Igora Stojakovića, koji je petom proigrao Vladimira Radivojevića, a on potom dodao strelcu Momčiloviću.

Janković: Igrali smo u grčuŠef stručnog štaba Crvene zvezde Aleksandar Janković izjavio je da su fudbaleri njegovog tima igrali u grču."Nismo bili dovoljno brzi u tranziciji lopte. Javor je igrao svoju igru odlično, čekao nas je i pretio iz kontri i polukontri, koje su nam zadavale dosta problema. Bili smo u kontraritmu, ostavili smo im dosta prostora što su oni umeli da iskoriste. Sa druge strane, raduju me golovi Vukana Savićevića kome čestitam na golu i dobroj igri, i Luke Milunovića koji je ušao sa klupe i uneo živost u našu igru. Pobeda je bitna, bodovi su upisani. Radimo na samopouzdanju, za tri dana imamo novu utakmicu protiv Rada. Mladi igrači iz zadnje linije moraju da stiču iskustvo na ovakvim utakmicama, jer će svi ovako igrati protiv Zvezde. Moramo da se podižemo u organizaciji igre. Kad brzo ne postignemo gol ulazimo u nervozu. Pozitivna strana je dobra reakcija posle gola. Ipak, ne smemo sebi da dozvoljavamo da krećemo iz minusa zato što se u takvim situacijama energetski mnogo trošimo", zaključio je Janković.

Zvezda je do izjednačenja došla u 58. minutu

Ovim trijumfom Zvezda je odmah na satartu prolećnog dela šampionata prepolovila prednost prvoplasiranog Partizana, koji zbog potoljenog terena u Borči nije odigrao meč sa BSK-om, koji je na programu, 6. marta.

http://www.youtube.com/watch?v=XPVt7mmc1Hs

Tekstualni prenos

Kraj utakmice

Desetak minuta do kraja meča na Marakani. Nema uzbuđenja.

Onjilo u novoj šansi, loše je prihvatio loptu i šutirao je iskosa, zamalo preko gola. Velika opasnost po gol Zvezde.

Crveno-beli su poveli u 61. minutu. Milunović je odlično reagovao posle kornera i doveo u svoj tim u vođstvo.

Zvezda je izjednačila u 58. minutu. Savićević je izbegao odbrani Javora, a onda sigurnim udarcem zatresao mrežu gostiju

Počelo je drugo poluvreme. Zvezda je na početku krenula s ofanzivom, ali nema promene rezultata. Javor je u 52. minutu poveo. Stojaković je prosledio loptu do Radivojevića, a ovaj je dodao do Momčilovića koji je smestio u mrežu. Samo tri minuta kasnije velika prilika za domaći tim, ali Milunović iz dva pokušaja nije uspeo da savlada golmana gostiju.

Drugo poluvreme

U poslednjim trenucima prvog poluvremena Milijaš ponovo preti, lopta pogađa spoljni deo prečke nakon intervencije golmana Javora

Dva minuta kasnije opasan kontranapad Javora, Bajković odlično interveniše i sprečava gol gostiju.

U 39 minutu Milijaš je izveo slobodan udarac., ali je njegov šuta sa oko 25 metara otišao iznad prečke

Zvezda je postigla gol u 29. minutu, posle pasa Milijaša loptu je u mrežu poslao Savićević, ali je pomoćni sudija mahao ofsajd. Situacija je teška za procenu

U 23. minutu Zvezda je stigla najbliže golu, mada ni to baš nije bilo preopasno, jer Lazović nije uspeo da uhvati volej kako treba, da bi na drugoj strani Bajković rizično izleteo, ali je uspeo da ne sruši Đorđevića.

Crvena zvezda ima inicijativu u prvih 15 minuta igre, ali bez ozbiljnije prilike za gol. Gosti se dobro brane.

Prvo poluvreme

Crvena zvezda: Bajković, Mikić, Petković, Pantić, Spajić, Garido, Milijaš, Savićević, Lazović, Kasalica i Mudrinski.

Javor: Lazović, Milović, Momčilović, Vlašić, Ibrahim, Đorđević, Vidić, Ostojić, Radivojević, Stojaković i Onjilo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track