Snima se dokumentarac o Fabrisu Muambi
Foto: REUTERS

Ekranizacija

Snima se dokumentarac o Fabrisu Muambi

Fudbal -
Film će prikazati Muambin život nakon srčanog udara, emotivni povratak na Vajt Hart Lejn nekoliko meseci kasnije, i kako je iz Afrike došao u Englesku

Dokumentarni film o životu bivšeg fudbalera Boltona Fabrisa Muambe, koji je u martu prošle godine na utakmici doživeo srčani udar, biće snimljen u Engleskoj.

Film će prikazati Muambin život nakon srčanog udara, emotivni povratak na Vajt Hart Lejn nekoliko meseci kasnije, i kako je iz Afrike došao u Englesku.

Mediji otkrivaju da je bivši fudbaler priznao kako je ostajao duže na treninzima, radio i više nego što mu je bilo preporučivano i da je to možda uticalo da kao 24-godišnjak doživi srčani udar. Muambi je pozlilo 17. marta prošle godine, u 41. minutu FA kup meča između Boltona i Totenhema. Njegovo srce tada nije radilo 78 minuta, a preživeo je samo zahvaljujuci brzoj intervenciji lekara.

On je prošao omladinsku školu Arsenala, a u Bolton je stigao 2008. godine iz Birmingema. Rođen je 1988. godine u Kinšasi, glavnom gradu Demokratske Republike Kongo, prošao je sve mlađe selekcije reprezentacije Engleske, dok je u dresu Boltona odigrao 130 utakmica i postigao tri gola.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track