BEZ GREŠKE: Subotić spakovao kapitena Hrvatske

Radost za Mihu

BEZ GREŠKE: Subotić spakovao kapitena Hrvatske

Fudbal -
Srpski fudbaler bolji od komšijske uzdanice u okršaju Dortmunda i Šahtjora u Ligi šampiona

Odigrao bez greške.Duel osmine finala Lige šampiona između Borusije Dortmund i Šahtjora iz Donjecka (3:0) doneo je zanimljiv duel srpskog i hrvatskog reprezentativca Nevena Subotića i Darija Srne, koji je pripao defanzivcu „orlova“.Rođeni Banjalučanin je pokazao da ima recept za kapitena i jednog od najboljih i najkorisnijih fudbalera „kockastih“, koga je potpuno uštopovao, pa selektor Srbije Siniša Mihajlović ima brigu manje pred međusobni duel na Maksimiru 22. marta.- Dortmund je taj koji igra, mi smo ti kojima se protivnik prilagođava. Ponosan sam na to kako smo odigrali i na koji način smo eliminisali Šahtjor - rekao je Subotić.Fudbaler Dortmunda i srpski reprezentativac ceo dvomeč odigrao je bez greške, Srna se gotovo nije ni video. Pitanje je samo hoće li Subotić biti u startnih 11 protiv Hrvata, ili će odbrambeni bedem Srbije činiti Biševac i Nastasić.Susret između Mančester junajteda i Reala iz Madrida (1:2) takođe je protekao u srpsko-hrvatskom duelu, ali gol koji je postigao Luka Modrić u duelu s Nemanjom Vidićem nema tu težinu, budući da kapiten Mančester junajteda više ne igra za selekciju Srbije. „Orlovi“ zato imaju blagu psihološku prednost pred pomenuti duel, ali daleko od toga da će samo to odlučivati.

Darijo Srna
Darijo Srna

Neven poslednji musketarNeven Subotić je jedini srpski fudbaler koji je sa svojom ekipom izborio plasman u četvrtfinale Lige šampiona.Hrvati su s te strane uspešniji. Dalje je prošao Luka Modrić s Realom iz Madrida, dok je napadač Mario Mandžukić s Bajernom vrlo blizu izbacivanja Arsenala.

Hrvatski bezbednjak: Srbi nepoželjni u ZagrebuKomesar za bezbednost HNS Zoran Cvrk rekao je za Sportski žurnal da organizatori predstojeće utakmice između Hrvatske i Srbije imaju pravo da svakoga za koga procene da je navijač gostiju izbace s tribina.- Zajednički dogovor je da nema gostujućih navijača. Podelili smo na bazi reciprociteta po 150 ulaznica i ljude koji s njima dođu na Maksimir iz Srbije smestićemo u lože. Nije pametno da neko navija za Srbiju u Zagrebu ili u Beogradu za Hrvatsku. Navijati za Srbiju medu 35.000 hrvatskih navijača nije preporučljiv sport.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track