Džajić: Vukan i Stefan su pravi fajteri

Oduševljen klincima

Džajić: Vukan i Stefan su pravi fajteri

Fudbal -
Predsednik Crvene zvezde nada se da će mladi Savićević i Mihajlović u narednim godinama biti velika budućnost kluba

Jankoviću, daj im šansu!Predsednik Crvene zvezde Dragan Džajić veruje u klupski podmladak, iako su crveno-beli u roku od samo nekoliko meseci ostali bez supertalentovanih Veljka Simića, Filipa Jankovića, Nemanje Maksimovića i Rastka Šuljagića. Ipak, Džajić veruje u kvalitet Vukana Savićevića, Stefana Mihajlovića, Uroša Spajića, Nikole Karaklajića i još nekoliko klinaca iz omladinske škole.Prvi čovek Crvene zvezde učinio je sve da četvoricu talentovanih klinaca zadrži na Marakani. Velika besparica, ali i apetiti menadžera dečaka koji još nisu postali igrači uslovili su da ne obuku crveno-beli dres. Poseban slučaj je mladi Veljko Simić, koji je nezainteresovan za Zvezdu došao na razgovor sa Draganom Džajićem. Dečak, koji je pre nekoliko godina na proslavi kluba dobio dres iz Barija od Slobodana Marovića, očigledno ne zna šta je Crvena zvezda.- Mnogo su mi lepog rekli za Simića. Nikada ga nisam gledao, ali sam sve uradio da ga zadržim. Međutim, njega Zvezda nije interesovala. Kada su mene dovodili u kancelariju kod Rajka Mitića, tresle su mi se noge, a taj mali Simić je bio toliko hladan da sam, čim sa ga video na mojim vratima, znao koliko je sati - objasnio je Džajić.Slična priča bila je sa Filipom Jankovićem i Nemanjom Maksimovićem, ali na njih Džajić neće da troši reči, kaže da u omladinskoj školi ima boljih klinaca od njih.- Sviđaju mi se Vukan Savićević i Stefan Mihajlović! To su pravi zvezdaši. Vidim i da ih publika voli, e zato su nam potrebna Zvezdina deca. Nadam se da će biti ubačeni u vatru. Taj mali Vukan zna s loptom, dok je Mihajlović igrač poput Duleta Savića ili Darka Kovačevića. Dao je najviše golova na pripremama, a još nije dobio šansu. E, takvi fajteri su nam potrebni - tvrdi Džajić.

 Džajić ume da proceni ko vredi, a ko ne
Džajić ume da proceni ko vredi, a ko ne

Verovao u Boška i BastuDragan Džajić je 2004. godine potpisao fantastičnu generaciju crveno-belih, u kojoj su bili Boško Janković, Dušan Basta, Dejan Milovanović, Marko Perović. Zajedno sa Zoranom Avramovićem dao je šansu klincima iz omladinskog podmlatka i nije pogrešio. Nabrojani fudbaleri bili su najzaslužniji za poslednje dve Zvezdine duple krune osvojene u sezonama 2005/2006 i 2006/2007.

Imamo potencijalDragan Džajić svaki trenutak slobodnog vremena koristi da skokne do južne tribine i pogleda Zvezdinu decu.- Ima tamo dobrog materijala, pravih bisera. Video sam nekoliko klinaca koji već sutra mogu da konkurišu za prvi tim. Neću o imenima, ali ću reći da imamo jednog dečaka od 17 godina. Uh, kakav će to biti igrač - otkrio je Džajić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track