SVEMOĆNA BARSA: Mesi načeo, Vilja i Alba dokusurili Milan

Revanši osmine finala LŠ

SVEMOĆNA BARSA: Mesi načeo, Vilja i Alba dokusurili Milan

Fudbal -
Sa četiri gola u mreži Barselona izbacila Milan iz Lige šampiona
1 / 4

BARSELONA - Fudbaleri Barselone plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona pošto su sa 4:0 savladali Milan i time nadoknadili minus od dva gola posle poraza (0:2) u prvom meču u Milanu.

Da na Kamp Nou neće moći da se brani Milan je shvatio već tokom prvog poluvremena. Mesi je sjajnim golom u petom minutu doneo Kataloncima preko potrebno samopouzdanje. Barsa je ređala šanse Inijesta je pogodio prečku, a gosti su do igre došli tek posle 20 minuta igre.

Nešto pre poluvremena Milan preko Nijanga pogađa stativu gola Valdesa a gosti traže penal. U nastavku Mesi postiže drugi gol i ostavlja Barseloni čitavo poluvreme da prestigne zaostatak iz prvog meča. U desetom minutu nastavka Vilja je postigao treći gol za domaćina i izazvao erupciju oduševljenja na stadionu

Milan je tada krenuo ofanzivinije jer bi gol značio i prolaz u narednu rundu, ali je kazna stigla u nadoknadi vremena kada je Alba postavio konačnih 4:0.

Tekstualni prenos

Kraj meča

90+2 Đordi Alba postiže četvrti gol za Barselonu.

70. minut Posle trećeg gola trener Milana Masimilijano Alegri u igru je uveo Muntarija i Robinja, za sada bez uspeha. 'Rosoneri' su se poprilično unervozili pa je u drugom poluvremenu viđeno nekoliko veoma oštrih startova.

55. minut - David Vilja je postigao treći gol za Barselonu. On je iskoristio sjajan pas Ćavija i matirao Abijatija.

Drugo poluvreme

40 minut - Nijang je bio u šansi za Milan, ali je pogodio stativu, u sledećem napadu Mesi je po drugi put poslao loptu iza Abijatija. Inijesta, dodao je Mesiju koji je bio blago desno u odnosu na sredinu gola, pomerio se malo u levo i sa 18 metara poslao loptu Meksesu kroz noge, a ne baš pokretljivom Abijatiju ispod ruke - 2:0!

35 - minut - Barselona napada, a Milan jedva uspeva da prebaci težište igre na polovinu rivala.

25. minut - Zavijene glave, zbog povrede koju je zadobio tokom prvog poluvremena, Flamini je želeo da se vrati na teren, ali je morao da promeni i dres koji je bio prilično krvav.

13. minut - Andres Inijesta bombom sa dvadeset metara u 13. minutu kada je Abijati jedva odbranio šut, a lopta je zatim pogodila prečku posle čega je “pala” na glavu Mesiju koji je pogodio samo spoljni deo mreže.

9. minut - El Šaravi je u devetom minutu imao dobru priliku, ali je Valdes odbranio.

http://www.youtube.com/watch?v=rPHJccp7JDg

5. minut - Mesi je u petom minutu pogodio gol Milana.Mesi je u odigrao dupli pas sa Ćavijem na ivici kaznenog prostora, a onda bez zadrške, "iz kolena", sa 15-ak metara šutnuo loptu između dvojice čuvara - Abijati je bio nemoćan, a lopta je odsela u gornjem levom uglu.

Počelo je

Barselona: Valdez, Dani Alveš, Maskerano, Pike, Alba, Ćavi, Buskets, Inijesta, Mesi, Pedro, David Vilja.

Milan: Abijati, Abate, Mekses, Zapata, Konstant, Ambrozini, Montolivo, Boateng, Flamini, Nijang i El Šaravi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track