Piksi: Momci, zabole vas za Hrvate!

Još 9 dana: Intervju: Dragan Stojković

Piksi: Momci, zabole vas za Hrvate!

Fudbal -
Kapiten tima iz 1999. godine kaže da će Srbija pobediti u Zagrebu ukoliko igračima samo fudbal bude u glavi

Meč istine za „orlove“.Peta Zvezdina zvezda i jedan od najboljih srpskih fudbalera Dragan Stojković (48) ubeđen je da mlada reprezentacija Srbije može da se posle meča s Hrvatskom iz Zagreba vrati uzdignuta čela. Piksi je odigrao kapitenski u okršaju selekcija Jugoslavije i Hrvatske u Zagrebu 9. oktobra 1999. godine, kada je naš nacionalni tim izborio remi (2:2). Kako Srbija treba da igra protiv Hrvatske 22. marta?- Najteže je davati savete. To ne želim. Vidim da svi sad pametuju. Biće to meč istine za Srbiju - ili ćemo potonuti, ili se vratiti u borbu za Brazil. Po meni, moramo da dobijemo! Kako ste preživeli uvrede tokom utakmice?- Jednostavno ih nisam čuo! Nisu nas dočekali sa cvećem, svašta su dobacivali. Hoćeš da ti kažem narodski - baš me zabole šta su skandirali! Mene ta vređanja uopšte nisu interesovala. Kakva je to utakmica bila za Srbe i Crnogorce?- Za nas je to bio fudbal i ništa više. Politika i ratovi nas nisu interesovali. Isto treba da se ponašaju i naši momci 22. marta. Samo fudbal! Ako bude tako, dobijamo sigurno! Znači - aerodrom, hotel, trening, utakmica i pravac kući. A za Hrvate?- Oni pričaju ono što misle i što bi želeli! To je njihova stvar. Ne treba time da se opterećujemo. I 1999. godine su svojim igračima nabili nepotreban pritisak. Pisali su o nekoj istorijskoj utakmici, pa je posle remija to za njih bila nacionalna tragedija. Otkud to znate?- Video sam svojim očima! Nakon utakmice ušao sam u njihovu svlačionicu. Ćiro se držao za glavu, tresao se, moj drug Bokšić je zanemeo...♦ Može li to da se ponovi?- Utakmica jeste drugačija nego pre 14 godina. Mi smo došli u Zagreb i uzeli ono što nam treba. Zato, momci, ful koncentracija i što manje bombastičnih izjava. Neka oni provociraju, a mi ćemo da igramo fudbal. Voleo bih da se ponovi da Hrvati tuguju.

Srpski fudbaleri na vatrenom krštenju kod „vatrenih“
Srpski fudbaleri na vatrenom krštenju kod „vatrenih“

Govor u svlačionici♦ Kako ste videli incident između Zorana Mirkovića i Roberta Jarnija?- Nije bilo lako izdržati s desetoricom igrača drugo poluvreme. Sve to što se desilo s Batom dalo nam je dodatnu snagu da se borimo. Posle incidenta u svlačionici sam održao govor. Digao sam moral momcima, mada to nije bilo teško. Rekao sam: Šta je, tu je, momci, moramo da damo više nego što možemo! Ne mogu da nas dobiju i neće nas dobiti! Nisu bolji!

Modrić je kompjuter♦ Da li su Hrvati favoriti?- Ne bih da prognoziram rezultat. Hrvati imaju odličan tim. Taj Modrić je kao kompjuter, igra fudbal kakav volim. Srna im je motor, napadači dobri... Ali ne mora da znači da će na terenu biti kao ono što je na papiru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track