NEVEROVATNO: Nemci treniraju u ponoć, ležu u cik zore

Panceri u Kazahstanu

NEVEROVATNO: Nemci treniraju u ponoć, ležu u cik zore

Fudbal -
Panceri će po srednjeevropskom vremenu u Astani trenirati u ponoć

BERLIN - Nemački fudbaleri će na gostovanju u Kazahstanu uoči meča kvalifikacija za prvenstvo sveta u petak, trenirati pred ponoć, a ići će u krevet negde oko četiri ujutro.

"Panceri" će zbog vremenske razlike od pet sati između Kazahstana i Nemačke "ostati" u srednjoevropskom vremenu, kako zbog ovako kratkog puta ne bi prekidali ritam.

"Vremenska razlika je pet sati i u normalnim okolnostima to zahteva adaptaciju od pet dana. Pošto nemamo vremena da se adaptiramo, nećemo menjati svakodnevni ritam", reka je lekar reprezentacije Nemačke Tim Majer.

On je dodao da će svi časovnici biti podešeni na srednjoevropsko vreme, a "raspored obroka i spavanja biće isti kao kod kuće".

Kako je planirano, Nemci će u Astani u četvrtak imati trening oko 23 sata po lokalnom vremenu - odnosno 18 sati po srednjoevropskom, a otići će na spavanje oko četiri ujutro.

Nemačka u grupi C vodi sa deset bodova iz četiri utakmice, ispred Švedske koja ima sedam bodova iz tri meča, dok je Kazahstan pretposlednji sa jednim bodom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track