POKLON: Siniša doneo Štimcu ajvar, rakiju i džem!

Varnice pred duel u Zagrebu

POKLON: Siniša doneo Štimcu ajvar, rakiju i džem!

Fudbal -
Selektor Srbije rekao je da zna tim, ali da ga neće saopštiti

ZAGREB - Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović izjavio je da je naš nacionalni tim na sve spreman na sutrašnjem duelu protiv Hrvatske u meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014. godine."Prijatno se osećam u Zagrebu. Došli smo pre par sati i prvi utisci su dobri. Utisak je odličan, momci su sve treninge odradili korektno, opušteni su do određene mere, koncentrisani i nasmejani. Više je tenzija što kreiraju novinari nego što se to oseti kod nas u ekipi. Pre neki dan sam pitao ko je od njih bio u Zagrebu, Splitu, Mostaru... i niko nikada nije bio. Oni shvataju da je to derbi, ali nemaju toliku tenziju da bi to bilo nešto ne znam kako... U fudbalu možeš da pobediš, izgubiš ili igraš nerešeno. Ne razmišljam o porazu, ali ni o ostavci. Eventualni rasistički ispadi nisu naš problem. Nadam se da je zagrebačka publika dovoljno inteligentna da ne napravi takvo nešto. Mi ćemo na terenu da damo sve od sebe. Ako neko od mojih igrača slučajno napravi nesportski gest i zbog toga dobije crveni karton, taj više neće igrati za Srbiju dok sam ja selektor", naveo je Mihajlović i dodao:"Imamo potpuno poverenje u policiju i ništa ne može da se desi, a na stadionu uvek može da se nađe 100-200 budala i na to niko ne može da utiče. Mirne smo savesti i koncentrisani smo samo na našu igru".Mihajlović je rekao da zna tim, ali nije želeo da ga saopšti pre početka duela. Na stadionu Maksimir, selektor je pročitao nekoliko papira sa sastavima koji su mu dali novinari, ali jedan je imao tri netačna imena u prvoj postavi, drugi četiri, a treći pet. "Nema iznenađenja u timu jer mi poznajemo njih, ali i oni nas. U fudbalu ima sve manje iznenađenja. Nikada se nismo mnogo bavili protivnikom, kako oni igraju. Sav naš rad i koncentracija su fokusirani na nas, kako da se postavimo i šta treba da radimo, tako da ne obraćamo veliku pažnju na protivnika, samo najosnovniju. Dobiće ekipa koja bude manje grešila, koja bude bila prisebnija i koja ne podlegne pritisku. Ne znam šta može da bude. Utakmica protiv Hrvatske je najvažnija samo zato što je prva sledeća. Sutra već posle nje će duel sa Škotskom biti najvažniji", naveo je selektor Srbije.On je odgovorio na pitanje o odnosu odbrane i napada srpskog tima."Za našu zemlju i Balkan je čudno, posebno za Srbiju koja je uvek imala velike talente i igrače na svim pozicija. Sada nemamo pravog rešenja u navalnom redu, ali dolaze momci koji imaju kvalitet i uverićete se sutra. Nemaju iskustvo, ali imaju mladost i želju za dokazivanjem, kvalitet, i to je jako važno. U narednih godinu-dve ćemo dobiti igrače koji će imati veliku karijeru", rekao je Mihajlović i dodao da je selektoru Hrvatske Igoru Štimcu doneo rakiju, ajvar i džem.Na pitanje hrvatskog novinara kako se oseća što se vratio "u svoju rodnu zemlju", Mihajlović je kroz smeh odgovorio da se poslednji put kada je bio "osećao veoma dobro" s obzirom da se tada reprezentacija Jugoslavije plasirala na Evropsko prvenstvo i dodao da se nada da će se tako i sada osećati.

Tokom veoma posećene konferencije pojavio se i predstavnik Svetske organizacije Roma Tofko Dedić, koji je selektoru Srbije uručio dres sa brojem 10 i Mihajlovićevim prezimenom, kako je rekao, "u ime svih Cigana i Roma". Predstavnik te organizacije tri puta je poljubio Mihajlovića nakon što mu je uručio dres.Mihajlović je odgovorio i treneru Partizana Vladimiru Vermezoviću, rekavši da ne žele da leči "ničije komplekse", istakao da nije lažov i dodao da nije korektno da sportski direktor Partizana Ljubiša Tumbaković preti suspenzijom Lazaru Markoviću ukoliko dođe na utakmicu na Maksimiru.

Na početku konferencije za medije portparol FSS Aleksandar Bošković preneo je stav saveza na odluku hrvatskih vlasti da ne ispune želju selektora Mihajlovića da trening na Maskimiru bude otvoren za javnost.

"Na vreme smo obavestili kolege iz Hrvatske. Želeli smo da imamo isti tretman. Ne želimo da ulazimo u razloge njihove odluke, ali o tome ćemo obavestiti FIFA", kazao je Bošković.

Utakmica između Hrvatske i Srbije biće odigrana sutra od 18,00 sati na Maksimiru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track