AMERIKANCI: U idealnom sastavu eks Ju četvorica Srba

Mnogo jaki

AMERIKANCI: U idealnom sastavu eks Ju četvorica Srba

Fudbal -
Reprezentaciju bivše zajedničke države činili bi Vidić, Subotić, Nastasić i Ignjovski

Američki sportski portal sbnation.com dao je svoj predlog idealnog tima sastavljenog od igrača sa prostora bivše Jugoslavije. U timu je najviše Srba, četvorica, po dvojica su iz Hrvatske i dva fudbalera koji su rođeni na Kosovu i Metohiji a koji nastupaju za Švajcarsku, a po jedan su iz Slovenije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Amerikanci su dali i kratku istoriju Jugoslavije, a dotakli su se i svežih događaja, šovinističkog ispada Zdravka Mamića i zahteva desničarske stranke da zabrani ulazak u zemlju Siniši Mihajloviću.

Prema njihovom mišljenju idealnu Jugoslaviju činili bi: Samir Handanović (Slovenija) - Darijo Srna (Hrvatska), Neven Subotić (Srbija), Nemanja Vidić (Srbija), Matija Nastasić (Srbija) - Aleksandar Ignjovski (Srbija), Luka Modrić (Hrvatska), Granit Džaka (KiM/Švajcarska), Džerdan Šaćiri (KiM/Švajcarska) - Stevan Jovetić (Crna Gora), Edin Džeko (BiH).

I među rezervama dominiraju igrači iz Srbije: Asmir Begović (BiH), Branislav Ivanović (Srbija), Stefan Savić (Crna Gora), Aleksandar Kolarov (Srbija), Nikolče Noeski (Makedonija), Filip Đuričić (Srbija), Josip Radošević (Hrvatska), Adem Ljajić (Srbija), Mario Mandžukić (Hrvatska), Andrija Delibašić (Crna Gora).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track