LAGANICA: Bajern demonstrirao silu protiv Juventusa

Bavarci pred polufinalom

LAGANICA: Bajern demonstrirao silu protiv Juventusa

Fudbal -
Bavarci bez većih problema savladali Staru damu u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona
1 / 4

MINHEN - Fudbaleri Bajerna putuju na revanš četvrtfinala Lige šampiona u Torino sa prednošću od dva gola - 2:0 (1:0).

Bavarci su na krcatoj Alijanc areni poveli golom Davide Alaba u 25. sekundu, kada je lopta posle njegovog udarca iz daljine pogodila Artura Vidala, promenila smer i završila iza leđa Đanluiđija Bufona, dok je drugi pogodak postigao Tomas Miler u 63. minutu, prethodno je odbijenu loptu Budfona, posle udarca Gustava, Mandžukić prosledio do nemačkog reprezentativca.

Nemci su bili znatno bolji, dominirali, stvorili su još nekoliko odličnih šansi, ali italijanski šampion i dalje ima pravo na nadu zahvaljujući pre svega Bufonu, ali i lošoj koncentraciji napadača Bajerna.

TOK MEČA

KRAJ UTAKMICE

90. minut - Izmena u Bajernu, umesto Mandžukića u igri je Mario Gomez.

89. minut - Posle perioda u kome nije bilo većih uzbuđenja, Miler je u finišu meča gotovo ni iz čega stigao u priliku da postigne gol. Posle auta sa leve strane, vezni fudbaler Bajerna je sa sedam-osam metara šutirao ali tik iznad gola Bufona koji je već bio na zemlji i ne bi mogao da odbrani ovaj šut.

77. minut - Lihtštajner dobija žuti karton što je novi hendikep za "Staru damu", pošto će defanzivac belo-crnih propustiti revanš meč.

75. minut - Treća izmena u Juventusu, umesto Pelusa u igri je Pogba.

71. minut - Možda i najbolja prilika za Juventus, Vidal je pokušao ali je Nojer siguran.

64. minut - Trener Juventusa Konte odmah reaguje, menja napadačku formaciju. Umesto Matrija i Kvaljarele u igri su Mirko Vučinić i Sebastijan Đovinho.

http://www.youtube.com/watch?v=yC-0dnwQayk

63. minut - GOOOL! Bavarci vode sa 2:0! Luiz Gustavo je snažno šutirao, Bufon kratko odbio loptu na koju je naleteo Mandžukić. Čini se da je hrvatski reprezentativac bio u ofsajdu, ali su sudije pustile prednost, Mandžukić je uposlio usamljenog Milera koji postie pogodak.

53. minut - Dosta nervozan period igre. Mandžukić je iznudio prekršaj Kjelinija za žuti karton.

46. minut - Bajern počinje drugo poluvreme sa minimalnom prednošću i daleko boljom igrom u prvom delu igre. Juventus se opredelio za odbranu i osim kiksa u 25. sekundi meča uglavnom se dobro nosio sa napadačima Bajerna.

2. POLUVREME

44. minut - Žuti karton za Mandžukića posle nepotrebnog prekršaja u visini šesnaesterca Bajerna. Pirlo izvodi slobodan udarac, nabacuje loptu, korner za Juventus. Malo su se uskomešale strasti, puno posla za sudije u finišu prvog poluvremena.

42. minut - Švajnštajger se oprobao sa ivice šesnaesterca, ali je lopta fijuknula iznad prečke gola Bufona.

40. minut - Jedan od retkih pokušaja Juventusa. Pirlo je izveo slobodan udarac sa oko 40 metara, nabacio je loptu u šesnaesterac domaćina, ali daleko od bilo kog igrača svog tima koji bi mogao da ugrozi gol Bajerna.

32. minut - Roben je promašio "mrtvu" šansu za 2:0. Tomas Miler je protutnjao po desnoj strani, u pravom trenutku uposlio Holanđanina, ali je ovaj neometan iz izgledne pozicije šutirao pored stative.

22. minut - Dante je glavom šutirao preko gola Juventusa

17. minut - Roben, koji je ušao u igru umesto Krosa, šutirao je pravo u Bufona. Kros se sam povredio, što je veliki hendikep za Bavarce.

11. minut - Pirlo je iz slobodnog udarca šutirao preko gola Bajerna

http://www.youtube.com/watch?v=ARvzBNPqcic
Alaba je doneo vođstvo Bavarcima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track