Benitez: Unapredio sam Čelsi
Foto: Routers

Realan

Benitez: Unapredio sam Čelsi

Fudbal -
Menadžer fudbalera Čelsija Rafa Benitez ocenio je da je ekipa pod njegovim vođstvom pokazala značajan napredak, iako još nije osvojila nijedan trofej

Menadžer fudbalera Čelsija Rafa Benitez ocenio je da je ekipa pod njegovim vođstvom pokazala značajan napredak, iako još nije osvojila nijedan trofej.

Španski stručnjak je na Stamford Bridž došao u novembru prošle godine, umesto Italijana Roberta di Matea, koji je u maju 2012. doneo "plavcima" prvi trofej Lige šampiona u klupskoj istoriji. Od dolaska Beniteza ekipa Čelsija eliminisana je u prvoj fazi Lige šampiona, ostala je bez trofeja u Liga kupu i na klupskom prvenstvu sveta, a u Premijer ligi zauzima četvrto mesto na tabeli sa 22 boda manje od vodećeg Mančester Junajteda.

"Mnogo je igrača pokazalo napredak otkad sam došao u klub. Tu, pre svega, mislim na Viktora Mozesa, Cezara Aspilikuetu, Rajana Bertrana i Davida Luiza, koji su često bili na meti kritika. Takođe, Huan Mata postiže golove, 'raste' i Oskar, a čak je i Fernando Tores u jednom trenutku tresao mreže", rekao je Benitez engleskim medijima.

On je dodao i da veteran Frenk Lampard igra mnogo bolje nego u prvom delu sezone.

Uprkos svemu, Čelsi ima šansu da ipak osvoji dva trofeja do kraja sezone. "Plavci" u polufinalu FA kupa igraju sa Mančester Sitijem, dok ih u četvrtfinalu Lige Evrope očekuje dvomeč sa ruskim Rubinom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track