Ljajić strelac, Tomović isključen u remiju sa Milanom

SERIJA A

Ljajić strelac, Tomović isključen u remiju sa Milanom

Fudbal -
Hrabrom i borbenom igrom Viola je sa igračem manje uspela da nadoknadi dva gola zaostatka i izbori važan bod

FIRENCA - Fudbaleri Fiorentine remizirali su danas sa Milanom 2:2 (0:1) u prvoj utakmici nedeljnog programa 31. kola Serije A i ostali u trci za treće mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

"Ljubičasti" iz Firence napravili su pravi podvig, pošto su nadoknadili minus od dva gola, i to sa igračem manje, pošto je Nenad Tomović u 39. minutu dobio crveni karton zbog prekršaja nad Stefanom El Šaravijem.

Prethodno je Milan poveo u 14. minutu golom Rikarda Montoliva, posle velike greške Davida Pizara. Veliki hendikep za domaći tim bile su i povrede crnogorskih reprezentativaca Stefana Savića i Stevana Jovetića, koji su morali da napuste teren.

Milan je u 62. minutu golom Matijea Flaminija poveo sa 2:0 i činilo se završio posao, ali je Fiorentina za svega 10 minuta uspela da izjednači, oba puta sa bele tačke, a potom i sačuva remi.

Prvo je u 66. minutu Adem Ljajić napravio slalom kroz odbranu Milana, srušio ga je Antonio Noćerino, a doskorašnji srpski reprezentativac sam je preuzeo odgovornost i pogodio sa bele 11 metara. Samo šest minuta kasnije mladi Matija De Šiljo srušio je Andreasa Guardada, a David Pizaro se iskupio za kiks kod prvog gola i izjednačio rezultat.

Milan je sedam kola pre kraja sačuvao šest bodova prednosti u odnosu na Fiorentinu, a osim što ej danas prokockao prednost, izgubio je i Marija Balotelija, koji zbog žutog kartona neće igrati u derbiju narednog kola sa Napolijem.

http://www.youtube.com/watch?v=ZWd4Jr9_iUA

Fiorentina - Milan 2:2 (Ljajić 66. penal, Pizaro 73. penal - Montolivo 14, Flamini 62)

Od 15 sati igraju:

Katanija - Kaljari

Udineze - Kjevo

Sampdorija - Palermo

Sijena - Parma

Od 20.45 sastaju se:

Inter - Atalanta

Napoli - Đenova

Ponedeljak:

Roma - Lacio

Juče:

Juventus - Peskara 2:1 (Vučinić 73, 78 - Kaskione 83)

Bolonja - Torino 2:2 (Kone 65, Guarente 86 - Bareto 25, Bjanki 90)

Tabela: Juventus 71 bod, Napoli 59, Milan 58, Fiorentina 52, Inter 50, Lacio 50, Roma 47......

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track