SPAS ILI PROPAST: Zvezda i Partizan duguju 25 miliona evra državi

Uvoz roba i usluga

SPAS ILI PROPAST: Zvezda i Partizan duguju 25 miliona evra državi

Fudbal -
Klub iz Humske, prema zaključku inspektora Poreske policije, duguje 17, a klub iz Ljutice Bogdana 8 miliona evra na ime PDV-a za prodaju igrača u inostranstvo.

BEOGRAD - Inspektori Poreske policije Srbije, koji su prethodnih meseci "češljali" poslovanje fudbalskih klubova Crvene zvezde, Partizana, Vojvodine, OFK Beograda i mnogih drugih, smatraju da su sportski klubovi morali da plaćaju porez na dodatu vrednost (PDV) na transfere igrača u inostranstvo od trenutka uvođenja, 1. januara 2005. godine, piše Sport.

Prema njihovom zaključku u najgorem položaju je FK Partizan koji bi državi morao da isplati 17 miliona evra. Sledi Crvena zvezda sa dugom od 8 miliona, dok OFK Beograd duguje 7 miliona evra.

U problemima bi se našli i KK Partizan, KK FMP, Odbojkaški klub Crvena zvezda, Rukometni klub Partizan i Vaterpolo klub Partizan.

Klubovi tvrde da takvu obavezu nisu imali, jer su transferi zavođeni kao "uvoz roba i usluga", a prema zakonu na takvu vrstu prometa se ne plaća PDV ukoliko je sedište primaoca usluga u inostranstvu.

Spas za klubove bi mogao da bude kompromis između države i klubova. Na stranu klubova je stao FSS pa će na vanrednom sastanku u Poreskoj upravi uz predstavnike klubova biti i generalni sekretar FSS Zoran Laković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track