KRAJ CRNE SERIJE: Ilić sa penala doneo tri boda Partizanu
Foto: Www.partizan.rs

Kapitenski

KRAJ CRNE SERIJE: Ilić sa penala doneo tri boda Partizanu

Fudbal -
Partizan prekinuo negativan niz od tri meča bez pobede
1 / 4

IVANJICA - Kada je teško kapiten.

Saša Ilić je u drugom minutu meča 23. kola Jelen Superlige golom iz penala doneo Partizanu sva tri boda na gostovanju Javoru u Ivanjici - 1:0 (1:0). Crno-beli su odigrali jako loše, ali dovoljno da savladaju žilave domaćine koji su propustili nekoliko sjajnih prilikada izbegnu poraz.

Jedini pogodak pao je u drugom minutu posle opravdano dosuđenog jedanaesterca. Brašanac je na ivici šesnaesterca stigao do lopte ispred Valiđa koji je nespretno startovao i skrivio penal. Igrao se 38. sekund meča. Loptu je uzeo kapiten Saša Ilić i smireno matirao Nikolića.

Ilić je ovim pogotkom dospeo na deobu drugog mesta večite liste strelaca kluba u prvenstvenim mečevima pošto mu je današnji pogodak bio 113. u crno-belom dresu. Isti broj pogodaka kada se uzmu u obzir samo utakmice u prvenstvu postigao je i Momčilo Moca Vukotić. Ispred je samo Stjepan Bobek sa 118. golova.

Partizan, posle prekida posta u tri kola, sada ima 54 boda, sedam više od Crvene zvezde koja večeras igra protiv Spartaka meč ovog kola.

TOK MEČA

KRAJ!!!

90+1. minut - Žuti karton za Vlaškića zbog prekršaja nad Kojićem. Skraćeni korner za Partizan.90. minut - Igraće se tri minuta zaustavnog vremena.88. minut - Zanimljiva situacija u Ivanjici. Golman domaćih Nikolić otišao je u šesnaesterac gostiju posle jednog slobodnog udarca sa oko 30 metara. Golmani to obično rade u finišu zaustavnog vremena, a u ovom trenutku do kraja utakmice ima najmanje 6-7 minuta.87. minut - Volkov se oprobao u šutu sa velike daljine, ali je lopta otišla daleko preko gola.86. minut - Miljković dobija žuti karton zbog zadržavanja igre. Partizan neaktivan u napadu, igra na rezultat koji mu donosi tri boda.84. minut - Opasno je pripretio Javor, Mišić je propustio loptu, potom i Stojković, ali se golman Partizana ispravio.82. minut - Zanimljiva situacija u šesnaestercu Partizana. Prvo su crno-beli tražili igranje rukom Mišića, potom domaćini penal posle kontakta Stojkovića i napadača Javora, ali je Gogić bio blizu mesta i odmahnuo rukom u oba slučaja.81. minut - Luka je pokušao iz slobodnog udarca ali ništa od šanse za Partizan.79. minut - Treća izmena u Javoru. Umesto Veselinovića, u igri je Ivanović.77. minut - Druga izmena u Javoru. Umesto Ostojića, koji je proveo na terenu svega nekoliko minuta, u igri je Mišić. Ostojić se povredio.74. minut - Treća izmena u Partizanu. Umesto Silve u igri je Luka.71. minut - Pokušaj Ilića sa 20 metara, izblokiran je i loptu lagano hvata golman.70. minut - Prva izmena u ekipi Javora. Umesto Kostića u igri je Ostojić.69. minut - Pokušaj Kojića u kaznenom prostoru posle dobre lopte, ali je Milović izbio loptu.53. minut - Druga izmena u Partizanu, izlazi Lazevski, ulazi Volkov.51. minut - Ponovo Javor opasno podesnoj strani prolazi, Veselinović zavrće loptu na peterac, a Stojković opet sigurno preseca loptu.49. minut - Opasan napad Javora preko Đorđevića, koje je idealno zavrnuo loptu u peterac, ali je Stojković odlično uhvatio loptu.46. minut - Jedna izmena u Partizanu. Umesto Jojića u igri je Saša Marković.

2. POLUVREME

45. minut - Kraj prvog poluvremena. Partizan je poveo golom Ilića iz penala već na startu meča, a Javor je propustio dve dobre prilike za pogodak.40. minut - Lepa prilika za Brašanca. Miljković je centrirao sa leve strane nisko po zemlji, Brašanac je šutirao sa desetak metara, ali neprecizno.35. minut - Najveća šansa na meču za Javor. Radivojević je uleteo u šesnaesterac Partizana, dodao loptu do Kostića, ovaj šutirao sa oko tri metra, ali je Stojković nogom odbranio svoj gol.25. minut - Eliomar je šutirao sa leve strane posle solo prodora, ali je lopta otišla daleko od gola.17. minut - Velika prilika za Javor, Đorđević je ubacio sa desne strane loptu u peterac ka Kostiću, ali je Pajović intervenisao u poslednjem momentu.16. minut - Smiljanić je iz trka pokušao snažnim udarcem sa oko 20 metara, lopta odlazi preko gola.10. minut - Nova šansa za Partizan. Eliomar Silva, bivši igrač Javora, je pokušao sa desetak metara.9. minut - Momčilović je pokušao sa oko 18 metara, ali nije dobro zahvatio loptu.5. minut - Jojić je mogao da udvostuči prednost Partizana, ali je na ivici peterca pokušao dribling i omogućio domaćim fudbalerima da intervenišu.2. minut - GOOL! Penal za Partizan već u 2. minutu. Valiđo je zakasnio sa startom, srušio Brašanca i omogućio crno-belima da dođu do prednosti. Saša Ilić je uzeo loptu i pogodio mrežu Javora! Partizan bez igre stiže do prednosti.!

1. POLUVREME

JAVOR - PARTIZAN 0:1 (0:1)Stadion: Ivanjica gledalaca: 3.500Sudija: Miodrag GogićStrelac: Saša Ilić 2. (penal)JAVOR: Nikolić - Vlašić, Valiđo, Milović, Đorđević - Đokić, Momčilović, Radivojević, Kostić, Vidić - Veselinović.PARTIZAN: Stojković - Miljković, Pajović, Ivanov, Lazevski - Smiljanić, Jojić, Brašanac, Ilić, Eliomar - Kojić.

http://www.youtube.com/watch?v=JS0PDN1Ul9U

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track