ZA TROFEJ: Vojvodina prvi finalista Kupa Srbije

Poliufinale

ZA TROFEJ: Vojvodina prvi finalista Kupa Srbije

Fudbal -
U prvoj utakmici bilo je 1:0 za Novosađane

BEOGRAD - Fudbaleri Vojvodine prvi su finalisti Kupa Srbije, pošto su danas u revanš utakmici polufinala kao gosti odigrali 1:1 (0:0) protiv OFK Beograda.

U prvoj utakmici bilo je 1:0 za Novosađane.

Pred 4.000 gledalaca na Staroj Karaburmi, među kojima su bili i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, kao i trener Crvene zvezde Rikardo Sa Pinto, domaćin je poveo pogotkom Miloša Mijića u 54. minutu, a sedam minuta kasnije izjednačio je Nemanja Radoja.

Vojvodina se šesti put u istoriji plasirala u finale, a za prvi trofej, pošto su prethodnih pet finalnih utakmica izgubili, sastaće se 8. maja na stadionu Partizana protiv boljeg iz drugog polufinala između Jagodine i Javora. Taj duel na programu je večeras od 20 sati u Jagodini. U prvom meču Javor je slavio sa 1:0.

Trener Vojvodine Nebojša Vignjević smatra da je gol njegove ekipe za 1:1 protiv OFK Beograda na Karaburmi presudio u revanš meču polufinala Kupa Srbije."Igrače ne delim na mlade i stare, već na kvalitetne i manje kvalitetne. Raduje me što ukazano poverenje pravdaju iz meča u meč. Znali smo da imaju kvalitet veći nego prikazan u poslednjim mečevima, prepustili smo im inicijativu, ali su oni bili nokautirani našim golom", naglasio je Vignjević i dodao da su morali da iskoriste šanse u prvom delu.

"Jedini problem je što smo neke šanse olako propustili u prvom poluvremenu, neko sećanje na golmana Lukača ulilo je strahopoštovanje mojim igračima. Katai je morao da postigne gol iz one prilike. Znali smo da ćemo dati bar jedan gol sa napadačkom trojkom, a iako oni nisu to učinili, opet smo uspeli u tome", rekao je Vignjević.

Trener Vojvodine Zoran Milinković je ocenio:

"Igralo se u sjajanom ambijentu, bila je dobra utakmica. Igrali smo protiv favorita, moji momci su puno uradili i posle datog gola se činilo da možemo. Ali to malo je nekad u fudbalo upravo presudno", rekao je Milinković. OFK Beograd nije mogao da igra u najjačem sastavu, pošto su izostali Dragan Bogavac i Petar Grbić.

"Sigurno da bi utakmica bila drugačija da smo mogli da računamo na njih, jer bismo bili neuporedivo kvalitetniji. To je fudbal, imamo mladu ekipu i biće još prilika za ovu generaciju", veruje Milinković koji je dodao da će do kraja Superlige pokušati da osvoje što više bodova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track