SVET U ČUDU: Ivanović oprašta kanibalu Suarezu!

Bane neće tužiti Urugvajca

SVET U ČUDU: Ivanović oprašta kanibalu Suarezu!

Fudbal -
Suarez je ujeo Ivanovića tokom meča Liverpula i Čelsija
1 / 6

LIVERPUL - Fudbaler Čelsija Branislav Ivanović neće tužiti napadača Liverpula Luisa Suareza, koji ga je ujeo tokom utakmice 34. kola Premijer lige.Incident se dogodio u 74. meča koji je završen bez pobednika, 2:2, kada je Suarez u duelu u šesnaestercu ujeo Ivanovića za ruku. Sudija to nije video, a Urugvajac je prošao bez kazne. Britanska policija je razgovarala sa Ivanovićem o incidentu, a srpski reprezentativac je posle toga najavio da ne želi da podnese tužbu protiv Urugvajca. Policija jesaopštila da Ivanović ne želi da podnese tužbu.

"Policajci su razgovarali sa Ivanovićem nakon tog incidenta i on se izjasnio da ne želi da podnese tužbu protiv Suareza. Ivanović nije imao vidne povrede", saopštila je policija.Suarez se izvinio Ivanoviću i rekao da nema izgovora za takvo ponašanje. On je na Tviteru kasnije napisao da je telefonom razgovarao sa Ivanovićem, koji je prihvatio izvinjenje. Portparol Čelsija naveo je da je "Branislav prihvatio poziv i izvinjenje napadača Liverpula".Potez Suareza izazvao je osudu na Ostrvu i svi se pitaju šta ga je nateralo da to učini. Svi se slažu u oceni da bi fudbaler Liverpula trebalo da bude kažnjen.

Pojedini igrači oglasili su se na društvenim mrežama poput Ria Ferdinanda, Najdžela de Jonga i Petra Čeha, koji su osudili potez Urugvajca i pitaju se da li je napadač Liverpula toliko bio gladan.S druge strane, kapiten Liverpula Stiven Džerard je istakao da bi bila nepravda da se o Suarezu priča samo o ovom incidentu.Izvršni direktor Liverpula Ijan Ejr rekao je da klub neće prodati Suareza."Luis je veoma važan igrač za naš klub. Incident će uticati na njegovu budućnost tako što ćemo morati da radimo sa njim po pitanjima discipline. Suarez je prošlog leta potpisao četvorogodišnji ugovor i voleli bismo da ostane do njegovog isteka. On je fantastičan igrač, najbolji strelac i sve što smo oduvek želeli od napadača, pa ga nećemo menjati", dodao je on.Fudbalski savez Engleske (FA) saopštio je da je pokrenuo istragu o ovom incidentu. Britanski mediji navode da bi Suarez mogao da bude kažnjen sa 240.000 funti. Zbog novonastale situacije izvršni direktor Liverpula Ijan Ejr otkazao je unapred dogovoreni put u Australiju. On je rekao da klub neće prodati Suareza."Luis je veoma važan igrač za naš klub. Incident će uticati na njegovu budućnost tako što ćemo morati da radimo sa njim po pitanjima discipline. Suarez je prošlog leta potpisao četvorogodišnji ugovor i voleli bismo da ostane do njegovog isteka. On je fantastičan igrač, najbolji strelac i sve što smo oduvek želeli od napadača, pa ga nećemo menjati", dodao je on.

Suarezov postupak podseća na incident u bokserskom duelu između Majka Tajsona i Ivandera Holifilda. Tajson je tokom meča odgrizao deo uva Holifildu, a kasnije je kažnjen sa 15 meseci zabrane takmičenja.

http://www.youtube.com/watch?v=54hNVi-R12k

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track