NASILNIK I RASISTA: Suarez i pre Baneta grizao fudbalere

Kanibal

NASILNIK I RASISTA: Suarez i pre Baneta grizao fudbalere

Fudbal -
Urugvajac u novembru 2010. godine kao igrač Ajaksa ugrizao fudbalera PSV-a Bakala

LIVERPUL - Glupostima Urugvajca Luisa Suareza nema kraja. Iako dobar fudbaler, napadač Liverpula češće je u medijima po svojim anti-sportskim potezima nego po golovima.

Suarez posle najnovijeg ispada i ujeda Baneta Ivanovića nije kažnjen ni žutim kartonom, što je posebno čudno s obzirom da je i ranije činio isto.

"Ajaksov kanibal", taj nadimak Suarez je dobio u novembru 2010. godine kada je tokom derbija protiv PSV-a ugrizao za rame Otmara Bakala. Dobio je osam mečeva suspenzije.

I ranije je Suarez pravi razne gluposti. Na svom debiju u dresu Urugvaja isključen je zbog dva žuta kartona, prvi je dobio zbog oštrog starta, drugi zbog prigovora.

Samo mesec dana kasnije, u martu 2007. godine, udario je glavom sudiju tokom meča svog Nasionala u urugvajskom prvenstvu i zaradio isključenje.

Samo nekoliko dana po dolasku u Ajaks izazvao je tuču u svlačionici sa saigračem Lukeom. Popio je suspenziju.Oktobra 2011. godine "upisao" se u dresu Liverpula. Tokom gradskog derbija sa Evertonom potukao se sa Džekom Rodvelom iz Evertona i dobio prvi crveni karton na Ostrvu.

Istog meseca usledio je čuveno vređanje na rasističkoj osnovi Patrisa Evre i suspenzija od osam mečeva, uz novčanu kaznu od 40.000 funti.

Dva meseca kasnije pokazao je srednji prst navijačima Fulama i dobio jedan meč suspenzije.

Suarez nije pružio ruku Evri na meču protiv Junajteda u februaru 2012. godine.

Posle pogotka u gradskom derbiju protiv Evertona, nepristojno je gestikulirao ispred menadžera "Karamela" Davida Mojesa.

U februaru ove godine je prosto pregazio fudbalera Zenita Huboščana tokom meča u Ligi Evrope. Posle prekida igre, Suarez je namerno nagazio po leđima odbrambenog fudbalera ruskog tima, ali ni sudija, ni UEFA ga nisu kaznile.

Konačno, april 2013. ostaće upamćen po ujedu Baneta Ivanovića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track